Sørøya Live. De bedoeling was dat we gisteren zouden experimenteren, het weer dacht er anders over.

Afspraak was dat we gisteren de Stella Polaris terug naar de thuisbasis zouden varen en onderweg wat experimenteren op ook voor mij nog onbekende stekken.
Eerst op de lijst stond het vissen op schol maar onderweg zagen we een school vis welke te  mooi was om voorbij te varen. Dus ff proberen en kijken wat er onder de boot zat. Het bleek een school gulletjes te zijn. Niet groot maar ze hadden er wel zin in. hier eerst een half uurtje gevist en vervolgens naar de stek waar er volgens een bevriende beroeps mooie schollen zouden zitten.
Hier waren we nog maar 5 minuutjes aan het vissen toen Frank een heftige aanbeet kreeg. Als dit een schol was dan was het er eentje van mega formaat want hij ging er vandoor als een heilbot. Gezien ik een 0,35mm schol onderlijn met haakje nr 2 bij hem gemonteerd had werd er zeer voorzichtig met een los afgestelde slip gedrild. Toen we de vis voor het eerst zagen bleek het idd een heilbotje van rond de 80cm te zijn. Eens bij de oppervlakte dook hij volle kracht terug naar onder met als gevolg dat het haakje recht gebogen werd. Pech.
Bijna onmiddellijk daarna kreeg ook Kristof een aanbeet met identiek dezelfde hevigheid. Zou ook dit…….
Ja hoor, ook dit was een heilbotje. Het duurde wel ff maar Kristof slaagde er wel in om deze te landen. Waarvoor een dikke proficiat, je moet het maar doen, een heilbotje vangen op een platvis onderlijntje.
P1110259P1110265
Bij het uitvaren was het reeds tamelijk mistig en volgens de weersvoorspelling zou het tegen de middag klaar weer zijn. Helaas werd het snel zeer mistig en gezien we nog een heel eind moesten varen besloten we om er vandoor te gaan. De stek is gemarkeerd en ik ben er beslist volgend seizoen opnieuw om een en ander uit te vinden.

Vandaag stond roodbaars op het programma. Ook nu was het nog tamelijk mistig en bleven we eerst een tijdje in de fjord hangen waar er leuke zeewolven en schelvissen gevangen werden.
P1110270

P1110273Tegen de middag konden we eindelijk naar de roodbaars stek en ook hier was het meteen raak.
Frank was de eerste welke meteen een mooie roodbaars samen met een lom aan de haak sloeg.
P1110295Met een lom als bijvangst beleef je nog wat sport bij het vissen op roodbaars. Ook al is het een baars geeft een roodbaars 0,0 sport. Gelukkig schoort hij zeer hoog in de pan.
P1110276Kristof ving eerst een mooie koolvis, niet echt waar hij voor kwam, en zeker niet als je hem van 250m diepte moet halen.
P1110280P1110286De volgende aanbeet was beter,een flinke roodbaars kwam boven. Dit was waarvoor hij gekomen was.
P1110291Roodbaars vissen is niet het makkelijkste. Er word gevist op een diepte van over de 200m met minimaal 1kg lood. Vandaag gebruikte wij 1250 en 1500gr om de bodem te halen. Vandaar dat we het na een half uurtje voor gezien hielden.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *