Deelname Heilbot Festival 023.

 

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival 023 gaat door bij  in de periode 25/09 tot 02/10/023. Prijs voor deelname is 45000Nok per groep van 6 personen ( aan de huidige koers circa 710 euro pp )en gaat door bij een bezetting van 30 personen.

Inbegrepen in de prijs:
Accommodatie welke voorzien is voor 6 personen inclusief twee 19ft Kværnø boten. Handdoekken, bedlinnen en eindschoonmaak.
Gezamelijk diner tijdens de prijsuitreiking op 01 oktober .

HOOFDPRIJS, GRATIS VERBLIJF VOOR 6 PERSONEN INCL 2 BOTEN TIJDENS HET FESTIVAL 023

Bijkomende kosten:
Kosten voor de vluchten vanaf Zaventem of Schiphol. Deze schommelen meestal tussen de 600 en de 750 euro per persoon.Hoe sneller deze geboekt worden hoe goedkoper deze tickets zijn.
Benzine voor de boten. Eigen verzorging ( = eten en drinken ). Alcoholische dranken tijdens het diner op 01/10

Er word gevist uit 19ft Kværnø botenwelke voorzien zijn van een 50pk motor, GPS & visvinder.
Eventueel kan ook een extra of grotere boten gehuurd worden.

Voorafgaand aan de wedstrijd word aan alle deelnemers welke met de wagen reizen op maandag 25/09 om 10u een gratis ontbijt aangeboden in het Hasvik Hotel. Na het ontbijt word er een briefing gehouden betreffende de geldende regels en word er uitvoerig ingegaan op de ” Hot Spots” waar men op dat moment het meeste kans maakt op heilbot. Ook worden de meest effectieve vangsttechnieken besproken.
Hetzelfde herhaald zich later voor deze welke met het vliegtuig arriveren.

De wedstrijd gaat van start op 26/09 bij zonsopgang en eindigt 01/10 om 12u. In deze periode mag er vanaf zonsopgang tot 18u gevist worden en de laatste dag ( 01/10 )tot 12u.

Om mee te tellen voor de wedstrijd moeten alle vangsten minstens 100cm zijn en goed gedocumenteerd worden. 
Dit houd in: 
— Drie scherpe digitale foto’s waarvan 1 foto van de vis + meetlint.
— De vis word gemeten vanaf het onderste punt van de bek naar het uiterst linkse punt van de staart.
— 1 Foto waarop ingezoomd word op het meetlint zodanig dat de afmeting duidelijk te zien is. 
— De vissen dienen zsm na de vangst gemeld te worden. Dit kan zowel telefonisch, sms, mesenger of WhatsApp.
—  Foto´s moeten dagelijks ten laatste om 20u in ons bezit zijn. Foto´s welke later verstuurd worden of niet 100% duidelijk zijn tellen niet mee.


— Heilbotten welke groter dan 140cm geschat worden mogen niet aan boord gehaald worden. Deze dienen buitenboords gemeten te worden. Indien dit echt niet mogelijk is dient men assistentie te vragen bij de andere boot van het team. De reden hiervoor is dat onderzoekingen uitgewezen hebben dat de overlevingskansen van een +140cm heilbot veel kleiner worden indien deze aan boord gehesen word.
— Het festival is 100% C&R wat betekent dat alle heilbotten teruggezet worden. Heilbotten welke ( ongeacht om welke reden ) wel meegenomen worden tellen niet mee voor de wedstrijd.

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival is niet alleen gekend voor de vangst van veel en grote vissen maar ook voor de extreme grote prijzenpot. Waarvoor dank aan onze genereuze sponsoren,
WFT, BIGFISHADVENTURE en VZW.ZEEHENGELSPORT.

Meer info: mail naar marc@soroyafishing.com