Vierde editie Sørøya Fishing Heilbot – Festival van 02 tot 09/09/2016.

 

unnamedFoto: Siu de Moor

Reis en deelname informatie.

 Het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2016 zal doorgang hebben bij een minimum deelname van 24 personen. Het maximum aantal deelnemers is 60 personen.

— In tegenstelling tot de vorige edities kan men nu ook individueel inschrijven voor het festival. De individuele inschrijvers worden ter plaatse verdeeld over de accommodaties.
— Alle accommodaties zijn voorzien voor 6 personen en hebben 3 tweepersoons slaapkamers ter beschikking.
— Handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
— Er word gevist uit 19t Kværnø boten welke voorzien zijn van een 50pk motor en GPS / Fishfinder. Dit met een bezetting van max 3 personen per boot. Eventueel kan er per groep van 6 personen ook een extra boot gehuurd worden. Deze kost 850 euro.
— Gezamenlijk diner tijdens de prijs uitreiking op donderdag 08/09.
— Alle deelnemers ontvangen bij aankomst een speciaal voor het festival ontworpen pet en T shirt.
Tevens zal een DVD samengesteld worden met de foto´s van de vangsten en overige impressies van het festival voor elke deelnemer.
— Nederlandstalige begeleiding ( Marc Van Roie ) ter plaatse.
— Transfer Hasvik Airport — accommodatie — Hasvik Airport

 De kosten voor deelname inclusief bovenstaande bedraagt 650 euro per persoon.

Bijkomende kosten:
— Kosten voor de vluchten vanaf Schiphol of Zaventem. Deze schommelen meestal tussen de 450 en de 750 euro. Hoe sneller we deze kunnen boeken hoe goedkoper de tickets zijn.
— Alkoholische dranken tijdens het diner op 08/09.
— Eigen verzorging.
— Benzine voor de boten
P1110115

Verloop van de wedstrijd

Voorafgaand aan de competitie word aan alle deelnemers welke met de wagen reizen op vrijdag 02 september om 10u in het Hasvik Hotel een gratis maaltijd aangeboden en een gezamenlijke voorlichting gehouden.

Tijdens deze”briefing” word uitvoerig ingegaan op de “Hot Spots” waar op dat moment de meeste heilbotten worden gevangen. Alsmede de meest effectieve vangsttechnieken en aassoorten zullen behandeld worden.

Hetzelfde herhaald zich om 16u voor deze welke met het vliegtuig arriveren.

  Wedstrijd.

De wedstrijd gaat van start op 03/09 omstreeks 05u en eindigt 08/09 om 13u. In deze periode mag er van zonsopgang tot zonsondergang gevist worden. Een ieder beslist zelf hoe lang men wil vissen. Met uitzondering van levend aas zijn alle aassoorten toegestaan. 

 Om de besproken technieken in de praktijk om te zetten kan er desgewenst van elke groep 1 pers samen met mij mee op de Stella Polaris. Beginnende met de nieuwkomers en max 3 pers per sessie.
!cid_000501ca055b$1335b490$7d01a8c0@IDEFIX
Cath & Release.

Het Sørøya Fishing Heilbot festival 2016 word georganiseerd met het Cath & Release principe als uitgangspunt. Het zou mooi zijn als hier zoveel mogelijk aan word meegewerkt, dit is iets wat ieder voor zich zelf moet en kan beslissen.
Om mee te tellen voor de wedstrijd moeten alle vangsten de minste maat van 80cm hebben en goed gedocumenteerd worden.

Dit houd in, drie scherpe digitale foto’s waarop op eentje de ganse vis + meetlint goed te zien is. Eentje waarop ingezoomd word op het meetlint zodat de afmeting goed te zien is en eentje van de visser + visa an boord van het vaartuig waarop de vis gevangen werd. Deze moeten dagelijks uiterlijk om 21 in ons bezit zijn. Foto´s welke later binnen komen tellen niet mee voor de wedstrijd.
130706-11_
Voor het meten van de vis worden er lintmeters beschikbaar gesteld welke alle 10cm van kleur veranderen en voor degenen welke benieuwd zijn naar het gewicht kan achteraf de daarvoor bestaande tabel worden geraadpleegd.

Winning The Competition.

De winnaar van het Sørøya Heilbot Festival 2016 zal zijn degene welke de langste heilbot weet te vangen. Deze kan samen met zijn ganse groep gratis deelnemen aan het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2017. Dus niet enkel de winnaar maar de ganse groep van 6 pers krijgen gratis de accommodatie en twee boten ter beschikking tijdens het festival 2017. Ook diegene welke individueel geboekt hebben komen dus gratis met dezelfde groep terug in 2017. Verder krijgt de winnaar nog diverse andere prijzen welke beschikbaar gesteld door onze sponsoren. Al bij al een hoofdprijs van 4500 euro.
P1110363Davy de Beck, winnaar van het festival 015 met heilbot van 157kg.

Overzicht van het prijzen pakket.

Sørøya is niet enkel bekent voor zijn grote vissen ook het prijzenpakket mag er zijn.

Dank zij onze genereuze sponsoren Extreeme Fishing &  Boats – Bigfishadventure – WFT – Total Fishing.nl – Zeevissport.com – Havfiske.nl en Sørøya Fishing hebben wij opnieuw een prijzen pakket ter waarde van meer dan 10000 euro te verdelen onder de winnaars.
KE5A0131Overzicht prijzentafel 015, deze word verdubbeld in 016!!

Dagprijzen.

Niet enkel de 10 langste heilbotten ontvangen een prijs. Iedere dag omstreeks 20u word er in het Hasvik Hotel een prijs uitgedeeld voor de langste heilbot van de dag. Om mee te tellen voor de dagprijs moeten alle vangsten de minste maat van 80cm hebben en goed gedocumenteerd worden
IMG_0401

Dit houd in, drie scherpe digitale foto’s waarop op eentje de ganse vis + meetlint goed te zien is. Eentje waarop ingezoomd word op het meetlint zodat de afmeting goed te zien is en eentje van de visser + visa an boord van het vaartuig waarop de vis gevangen werd. . Deze moeten dagelijks ten laatste om 20,30u in ons bezit zijn. Foto´s welke later binnen komen tellen niet mee voor de dagprijs.
130610-01

Prijs buiten Heilbot categorie.

Naast de heilbotten zullen er ook diverse andere grote vissen gevangen worden. Daarom hebben wij ook een mooie prijs voor de langste vis zijnde niet heilbot.
110528-01_
En ook een mooie prijs voor de leukste foto.
unnamed
DSC_0675
Foto 04-11-14 om 14.39
P1080373
P1100875
P1110067P1100038
 Voor meer info mail naar info@soroyafishing.com of telefoneer +47 99346673.
www.soroyafishing.com
Marc

Eén reactie op “Vierde editie Sørøya Fishing Heilbot – Festival van 02 tot 09/09/2016.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *