Droom word werkelijkheid.

P1090535

8 jaar reisde de familie Van Velzen zowel naar Norge als Ijsland en hoopte op een mooie heilbot. Dit jaar werd gekozen om samen met ondergetekende gericht op heilbot te vissen.
Zoals eerder reeds vermeld vingen zowel Henk als Joop hun droom vis reeds de eerste dag van hun verblijf op Sørøya. Gisteren was het een taaie dag en werd er geen staart gevangen. Heilbot springt echt niet in de boot zoals beweert door sommigen. Zet je door is de voldoening des te groter. Dat was vandaag het geval voor Martijn en Andre. Eerst was Martijn aan de beurt met een mooie heilbot van 131cm. Gezien we de heilbotten zo weinig mogelijk willen beschadigen worden deze enkel gemeten, fotootje en zsm terug gezet. Er bestaan tabbellen waar het gewicht volgens de lengte kan terug vinden. Deze woog volgens de tabel 30kg.
Vervolgens was Andre aan de beurt met een heilbotje van 101cm / 11kg. Ook ving Andre een zeer mooi gekleurde zeedonderpad. Deze was zeker een verdubbeling van het staande NL record wat momenteel op 0,350kg staat.
P1090531P1090525
Een half uurtje later was Andre terug aan de beurt met een heilbot welke ontzettend sterk leek. Alle hengels werden snel binnen gehaald, maar het lukte de heilbot om door mijn lijn te zwemmen waar een circa 1,5kg aasvis aan zat. Meteen mijn lijn gekapt en maar hopen dat het goed zou aflopen. Want de aasvis welke in de war zat met Andre zijn lijn maakte het niet eenvoudiger. Drie x kwam hij aan de oppervlakte en 3x dook hij in een run terug naar de bodem voor hij zich eindelijk gewonnen gaf. Wat een dril, wat een kracht. Gewoonweg fantastisch.
P1090551Een droom word werkelijkheid, missie geslaagd.
P1090545P1090554
Net als eerder deze week was ook vandaag de Crazy Daisy de grote favoriet bij de heilbot.
P1090532P1090557Sørøya Fishing wenst de familie Van Velzen van harte welkom in de +20kg en de +30kg club

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *