Sørøya Live. Boemmm 143cm 40kg.

Zoals ik reeds diverse x aanhaalde springen heilbotten echt niet in de boot en het gebeurt dat je de ganse dag niets vangt. Gisteren was er zo eentje. Niets, helemaal niets. Eergisteren werd  er maar een uurtje op heilbot gevist. De wind viel weg en een spiegelgladde zee maakte dat we het na een uurtje opgaven en naar de kabeljauw stekken verkasten. Wel ving Ruddy  een leuk heilbotje en verspeelde Eddy er eentje in de +50kg klasse.

Foto 26-07-14 om 18.29Foto 29-07-14 om 21.15
Deze trok Eddy zijn hengel krom tot in het water maar loste helaas reeds na 10 seconden. Jammer, want alles wees er op dat het een knoert was.

Gezien de ervaring van gisteren wilde de jongens vandaag wel graag wat vis vangen. Daarom gingen we op zoek naar kabeljauw & co. Dit lukte aardig en er werden diverse mooie kabeljauwen gevangen. Tijdens de kentering verkaste ik naar een stek waar er vorige week twee heilbotten in de +20kg klasse werden gevangen en waar er doorgaans ook kabeljauw en grove koolvis gevangen word. Ook hier toonde de visvinder aardig wat vis en ook hier werden leuke kabeljauwen gevangen. Toen we over de school heen waren en iedereen ophaalde om te verkassen knalde er op half water een dikke heilbot op Jos zijn cutbait. Eens gehaakt dook deze als een speer weer naar de bodem. Iets dat nog twee x herhaald werd. Twee x moest ik de boot bijsturen om dat de vis onder de boot door ging. Maar Jos hiel het hoofd koel, liet zich niet verassen en na een spannende dril van ongeveer 20 min slaagde hij erin om de heilbot van 143 cm, welke volgens de tabel circa 40kg moet wegen, te landen.Foto 29-07-14 om 21.16Met zo een vis in je handen is de dag van gisteren snel vergeten.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *