Sørøya Live. Heilbot 132cm, 126cm en 118cm.

Het weer zag er vanochtend niet al te best uit en ff werd er getwijfeld of we er wel zouden uit gaan. Gelukkig stond er in de fjord waar mijn boot ligt voor de heilbot sessies wat minder wind en konden we lekker gaan vissen.
In principe hadden we gisteren afgesproken dat we vandaag op kabeljauw en als het ff kon op koolvis zouden vissen. Helaas konden we vanwege de wind niet naar die stekken. Ik zei daarnet wel ” helaas” maar als je na een half uurtje vissen een mooie heilbot van 132cm aan de haak slaat is dat volgens mij weinig helaas mee gemoeid, of??
Foto 23-07-14 om 17.33Gezien er bij het gericht op heilbot vissen weinig bijvangst word gevangen was het nadien een uurtje of twee zeer stil. Tot plotseling zo goed als gelijktijdig twee hengels krom stonden. Zonder twijfel twee heilbotten. Meestal is het de regel dat wanneer er iemand een heilbot aan de haak heeft de rest van de groep binnen haalt om te voorkomen dat de lijnen in de war geraken. Was wel moeilijk nu. Maar het lukte en 10 minuutjes  later lagen er eentje van 126cm en nog van 118cm aan boord.
Foto 23-07-14 om 17.34Foto 23-07-14 om 17.36
Ondertussen was het wat rustiger geworden zo dat we er uit konden om te proberen een paar leuke kabeljauwen te vangen. Deze lagen er wel op de stek, maar echt happig waren ze niet. Ik vermoed dat we er op een uurtje of drie slechts een tiental vingen. Allen vissen van tussen de 10 en de 15kg met als uitschieter eentje van 17kg gevangen.
Foto 23-07-14 om 17.32Het leuke is dat de jongens nu ook bij het vissen op kabeljauw de pikkers en bijvangers links laten liggen. Ook hun hebben ontdekt hoe leuk het is om met de shad grote vissen te vangen op licht materiaal. Met een shad selecteer je meer, je vangt niet zoveel kleine vissen en de vis word veel minder beschadigd. En zeker zo belangrijk is dat je zelden een vis vals haakt.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *