Sørøya Live: Heilbot 148cm / 45kg.

We waren slechts 10 minuutjes aan het vissen en Eddy van het Robby Fish team verspeelde reeds een mooie heilbot. Deze trok het oog gewoon uit de jigkop. Opnieuw het bewijs dat enkel het beste goed genoeg is op sørøya. Goed begin van de dag. Niet dat hij de vis verspeelde, maar wel dat hij zo snel een dikke vis er op had.
Foto 05-07-14 om 19.05Eddy laat het niet aan zijn hart komen, het weer is fantastisch en de sfeer prima.

We driften nog een keertje over deze stek maar helaas ging de wind er helemaal uit en bleven we ter plekke dobberen. Niet effectief dus.Effe overleggen wat we zouden proberen en er werd geopteerd om een beetje verder op zee te gaan vissen op kabeljauw.
P1090631Foto 05-07-14 om 19.06

Hier aangekomen vingen we bij een stralend zonnetje gullen tot 16kg. Sommige mooi rond en dan weer andere lang en slank. Ongeacht dik of lang, stuk voor stuk leverde ze mooie sport. De wind wakkerde een beetje aan zo dat we opnieuw driften en al snel zette ik koers naar een stek waar ook veel kabeljauw zat, maar ook de kans op heilbot veel groter was.
Ik ving er daar meteen eentje terwijl Dirk bijna gelijktijdig er ook een van het zelfde kaliber stond te drillen.
Foto 05-07-14 om 19.04
Terwijl wij wat plaatjes stonden te schieten kreeg Luc een geweldige dreun op de Penn Inliner welke meteen aardig gebogen stond. De vis had helemaal geen zin om naar boven te komen en we waren allen getuigen van een spannende dril. Toen de vis het na een minuutje of twintig eindelijk opgaf, was ook de gelukkige vanger op het einde van zijn krachten.
Foto 05-07-14 om 19.07Luc, moe en voldaan op de eerste dag van zijn vakantie met een heilbot van 45kg !
Uiteraard gaan we morgen terug naar die stek.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *