Sørøya Live: Nieuw pr, koolvis 18kg.

Gezien het opnieuw zeer mooie weer was, helaas te mooi om in de fjord lekker op heilbot te vissen besloten we om opnieuw koers te zetten naar de stek van gisteren. De visvinder toonde wel wat vis, maar weinig activiteit. En ja hij had gelijk. We vingen de eerste twee uurtjes weinig of niets.
Dit veranderde toen we tijdens de kentering op korte afstand van onze boot een groep meeuwen op het water zagen zitten. Meeuwen zijn beter dan de beste visvinder en ik was er dan ook vrijwel zeker van dat er daar jagende vis in de buurt was. En ja, ook de meeuwen hadden gelijk. Toen we daar aankwamen zagen we heel wat activiteit op de bodem ( 106m) maar ook op 50m boven de bodem, wat vermoedelijk koolvis was.
Shads overboord en gelijk boem, zowel dikke kabeljauwen als mooie grote koolvissen kwamen er boven. Allen rond de 10kg en meer.
Foto 07-07-14 om 22.12Foto 07-07-14 om 22.14Zelf werk ik momenteel aan een serie hengels ( waarover later meer) waarvan de prototypes net gearriveerd zijn. Dus meteen de spin uitvoering opgetuigd, rumble shad, 150gr jigkop en gaan met die banaan. De shad werd een metertje of 60 naar onder gelaten en vervolgens razendsnel binnen gedraaid. Na een metertje of 10 was het reeds raak, boemmm en meteen een lange run. De vis was zo sterk dat ik eerst aan een heilbot dacht, maar na de tweede run, welke heel anders aanvoelde dan deze van een heilbot , wist ik dat dit een zeer mooie koolvis moest zijn. Jongens, wat ging deze tekeer. Eens aan boord bleek dat deze 18kg woog, wat een nieuw pr betekend voor ondergetekende.
Foto 07-07-14 om 22.13Ben ik blij mee.

Het was de ganse tijd zakken en hangen. Niet alleen dikke koolvissen, maar ook varkens van kabeljauwen werden gevangen. Dirk verbeterde zijn pr met een kabeljauw van 27kg terwijl luc er eentje van 26kg ving.

Foto 07-07-14 om 22.19Foto 07-07-14 om 22.16

Foto 07-07-14 om 22.17Foto 07-07-14 om 22.20
Eddy drilt een mooie koolvis op de nieuwe spinhengel.

Na twee uurtjes dat we ontzettend veel vis vingen werd er op het bekende fluitje geblazen en werden de vangsten opnieuw minder. Ben benieuwd voor morgen.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *