Sørøya live. Heilbot 151cm, 149cm, 137cm 128cm, 126cm.

Gisteren begon de dag als een sprookje. Nauwelijks een half uurtje aan het vissen en plotseling stonden zowel Eric als ondergetekende met een kromme hengel en het was alles behalve makkelijk om ze uit mekaar te houden. Wanneer er iemand een heilbot aan de haak heeft doen we steeds de rest snel binnenhalen om te verhinderen dat hij door de lijn zwemt. Dit was nu niet mogelijk, en de heilbotten hadden geen zin om mee te spelen. Deze doken diverse x naar onder, van links naar rechts maar wij lieten ons niet verassen. Beide slaagde we er in om twee pracht exemplaren te landen. Ik eentje van 149cm / 47kg en Eric eentje van 137cm/35kg. Foto 08-08-14 om 15.37Zowel de vissers als de heilbotten waren einde kracht. Snel fotootje en ze konden terug.

Nog geen 10 minuutjes later stond Eric weerom met een heilbot te stoeien. Deze was sterk, ontzettend sterk.Deze nam run na run en liet Eric alle hoeken van de boot zien. Ik kon de boot niet zo snel keren of de bot was reeds van richting veranderd. Tot op het zwem platform toe moest hij er achteraan. Eenmaal uitgedrild bleek dat hij 137cm / 35kg was.


Met deze vangsten waren we in principe reeds zeer tevreden. Maar het feest was nog niet voorbij. Binnen het uur ving hij er nog eentje van 151cm/ 47kg, 128cm/27kg, 126cm 25kg  en nog een kleintje welke niet gemeten.

Foto 08-08-14 om 15.38Foto 08-08-14 om 15.39

Foto 08-08-14 om 15.40Foto 08-08-14 om 15.41
Allen werden binnen het uur gevangen en toen was het over voor de rest vd dag.
Zo gaat dat met heilbot vissen. Soms blankt men 1 of 2 dagen en dan opeens boem, boem. Kwestie van volhouden.

151cm / 47kg

Marc

2 reacties op “Sørøya live. Heilbot 151cm, 149cm, 137cm 128cm, 126cm.

  1. Zo te zien ging het deze week beter dan de week daarvoor. Grote mooie vissen zijn het, ik had het bij ons ook zo gewild. Doe zo verder mannen!!!
    Ik merk wel op dat ze allemaal op open water zijn gevangen en niet in de baaien.
    Mark die kermis stokjes( je weet wel wat ik bedoel) doen het werk blijkbaar goed zoals ik zie op de filmpjes

    1. Het is en blijft vissen Jos. Geen wind in combinatie met geen stroom betekent ook dat de vis niet actief is.
      Ook deze week waren we twee dagen zonder 1 vis. Volhouden is de boodschap. En ja, de zogenaamde ” kermis stokjes” doen het idd het werk goed.De laatste serie proto types zijn vandaag aangekomen en het zijn juweeltjes, helemaal zoals ik ze wil hebben. Veel lichter en veel sterker dan de bezemstelen waar sommigen nog steeds mee vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *