Sørøya live. Twee personen 12 dagen, resultaat 57 heilbotten.

Eric vertrekt vandaag terug richting België. De teller staat op 57 heilbotten welke wij met zn tweetjes wisten te vangen. P1100045Bijna allen waren ze meer dan 20kg, diverse over de 40 en eentje van 75kg.

Het extreem goed weer van de voorbije weken maakt dat er momenteel veel algen in het water zitten. Dit betekend dat het zicht zowat 0 is. Daarom legde ik een extra hengel uit met een dode aasvis. Hierop kreeg ik zowat 9 aanbeten, maar kon er geen eentje van verzilveren. Het was boemmm, een run van een paar meter en voor ik goed en wel mijn hengel in de hand had was de heilbot reeds met de noorderzon verdwenen. Ook met de hengel in de hand lukte het niet. Ik kon doen en laten wat ik wilde, ze loste meteen.

Ook Eric kreeg diverse aanbeten op de shad. Deze ving er drie, of beter gezegd ” er werden er drie in de zijde gehaakt.
P1100051P1100052
Sedert de algen in het water zitten hebben we reeds meerdere vissen vals gehaakt, wat in principe anders zelden of nooit voorkomt bij het vissen op heilbot. Volgens mij zien ze momenteel het aas niet en reageren gewoon op de beweging welke ze registreren. Anders zou ik het niet kunnen verklaren.
We vingen er dus 57. Eric 25 en ik 32 ! Eerlijkheidshalve moet ik er wel bij zeggen dat wij 12 dagen niets anders gedaan hebben dan heilbot peuteren. Het scheelt ook dat we maar met zn tweetjes aan boord zijn. Heilbot is niet zo schuw als zeebaars, maar ik heb wel de ervaring dat de vangsten afnemen bij veel rumoer aan boord. En zowel Eric als ondergetekende hebben aardig wat ervaring hebben met deze visserij. De grootste hebben we helaas verloren maar we hebben er wat van geleerd. Het lukt hem volgende x niet meer om ons te slim af te zijn.

Marc

Eén reactie op “Sørøya live. Twee personen 12 dagen, resultaat 57 heilbotten.

  1. Bedankje
    10 dagen heilbot vissen is zo gedaan maar ik wil MARC VANROIE hierbij danken omdat geen moeite te veel is om eventuele nieuwe stekken te zoeken.Heilbot vissen kan een taaie visserij zijn doch dit is juist het spannende van dit alles.Uren peuteren met shads om dan de harde of soms een zeer zachte aanbeet te voelen.Na het aanslaan is er meestal een run waarbij de adrenaline vrijkomt en die zo moeilijk is om te filmen .Sommige heilbotten zijn zeer sterk en andere minder omdat ze diep gehaakt zijn.Dit jaar waren er slechts weinig vissen onder de 20 kg omdat we practisch uitsluitend gevist hebben met grote shads.Ik ben er van overtuigd dat ge met kleine shads meer aantallen zult vangen maar dat het gemiddelde formaat ook zal dalen.We hebben ofwel wind ofwel stroming nodig om voldoende te driften (en liefst allebei).Gebruik enkel het beste materiaal en geen onnodige verbindingen.Geen spelden,draainagels en als ge toch iets wil gebruiken dan een tonwartel en splitsing van beste kwaliteit.Zet de dyneema aan de nylon voorslag met de speciale knopen .Indien ge niet genoeg geduld hebt om een ganse dag op heilbot te vissen weet dan dat ge misschien die ene kapitale heilbot mist omdat ge niet lang genoeg hebt volgehouden..Vaste regels zijn er zeker niet.Vissen blijft vissen en alles moet mee zitten nml de stroming,de wind,het zicht in het water,…..Soroya is zeker een plaats waar ge zeer grote vissen kunt vangen.De natuur is ook zeer belangrijk .Tijdens het vissen kunt ge even profiteren van arenden en van bruinvissen en met een beetje geluk een walvis.Elk jaar leer je iets bij die je de volgende dagen al direct in praktijk kunt omzetten .Ik ben nu nog maar net terug en tel nu al af naar het volgende jaar 2015 .We zullen steeds proberen om de aantallen te verbeteren alsook ons PR doch het belangrijkste is toch wel dat we plezier beleven aan onze hobby nml het sportvissen.Wilt ge wat heilbot meenemen om te eten neem dan de vissen van rond de meter en niet de grootste.Zet deze terug zodat onze kinderen of kleinkinderen nog steeds zouden kunnen profiteren van het sportvissen.Tot op een of andere beurs en vriendelijke groeten
    Eric VANSUMERE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *