Sørøya Fishing Heilbot Festival.

 

imageDe eerste deelnemers van het Sørøya Fishing Heilbot Festival verzamelde vrijdag morgen bij het Hasvik Hotel voor het gratis ontbijt en de briefing betreffende het verloop van het festival. Deze jongens kwamen allen met de wagen. Ook waren er nog een deel met het vliegtuig onderweg welke in de loop van de middag arriveerde. Na een gezellig ontbijt werden de groepen geïnstalleerd en om 14u was het de start van het festival en voeren de eerste groepen uit. Ook al was het maar een korte dag en waren alle groepen nog niet compleet werden er deze dag reeds 19 heilbotten gevangen. Niet de allergrootste, maar het begin is er. Dave miste er eentje van circa 120cm bij de boot en Davy welke vorig jaar het festival won met een heilbot van 106 kg stond op het einde van dag 1 op kop met een heilbot van 102cm.

imageimageimage

Dag twee waren de meeste reeds vroeg paraat en ieder vertrok naar de stek waarvan ze verwachte dat deze de grootste vis zou opleveren.  Perry ving er in ieder geval de grootste gul van de dag met een gul van 113cm en Eric verbeterde zijn pr met een koolvis van 103cm/11,8kg.

imageimageimage

Verder werden er zowat 33 heilbotten gevangen en zoals steeds werden de grootste gemist. Grootste heilbotten van de dag waren Jurgen met een heilbot van 103cm wat volgens de tabel 12kg betekent. Vervolgens komt Guy met eentje van 118cm / 20kg, Davy met eentje van 122cm / 22kg, Mark met eentje van 144cm / 41kg. Deze mist er ook nog een zeer grote en staat Paul op kop met een heilbot van 158cm /55kg. Helaas waren er een paar vissen waar de haak in de kieuwen zaten en zodoende geen overlevingskans meer hadden. Zonde maar niets aan te doen.

imageimageimage

image

Op het einde van dag twee stond de teller op 53 heilbotten met als grootste deze van Paul. Vandaag konden we er niet uit vanwege teveel wind. Gelukkig ziet het er voor de rest van de week beter uit.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *