Einde seizoen 2014.

Medio september vertrokken de laatste gasten terug naar huis en kijken we terug op een seizoen vol verassingen. De skry visserij was beter dan ooit. Ongeloofelijk veel vissen in de +20 en de +30kg klasse werden gevangen waarvan diverse gevaarlijk dicht in de buurt van ondergetekende zijn staande Belgisch record. IMG_0216
Foto 17-03-14 om 19.27P1090126
Foto 17-03-14 om 19.33Foto 09-04-14 om 15.15

Niet enkel op de Stella Polaris maar ook door de groepen welke er zelf op uit trokken van uit het Havfiskesenter werd er zeer veel en dikke skry gevangen. Het Havfiskesenter is gelegen aan de Breivikkfjord welke bekend staat als zijnde de beste stek van gans Noorwegen voor het vissen op skry. Vroeger was dit ” Lofoten ” maar de laatste jaren is het de trend dat de meeste skry in de Breivikfjord blijft hangen. Het fijt dat het gros van de beroeps uit Lofoten in de winter bij ons op skry komen vissen om dat ze hier hun quota veel sneller vol hebben spreekt voor zichzelf.

Niet enkel de beroeps uit Lofoten maar ook de jongens van het Norwayguidefishing team gebruiken in maart/april met succes het Havfiskesenter als uitvalsbasis.
bådFoto 26-03-14 om 13.24Foto 02-04-14 om 08.43 (1)

Wil je samen met n gids van het Norwayguidefishing team op skry vissen of er zelf op uittrekken van uit het Havfiskesenter word ook dit door ons geregeld en uiteraard kom ik ook dan dagelijks bij je langs.
Foto 26-03-14 om 13.06Hoogtepunt tijdens het skry seizoen was de dag dat Frank bij mij op de Stella Polaris een kabeljauw ving van 39kg wat een evenaring was van ondergetekende zijn staande B record.
P1090117Ook de periode na dat de skry reeds lang terug vertrokken was richting Barentzee werden er zowel op de Stella Polaris, het Havfiskesenter en niet in het minst in het Bigfishadventure kamp nog steeds mooie vissen gevangen. Het ondertussen alom gekende ” boemmmmm” bij het vangen van een twintig plussers galmde zowat dagelijks. Het word wel nagedaan, maar nergens zoveel gebruikt als op Sørøya.
Foto 03-04-14 om 15.14Foto 06-04-14 om 16.39

Helaas word de belofte dat er na de vakantie een vangstbericht komt meer en meer vergeten. Iedereen is wel benieuwd wat er gevangen word, maar zelf wat melden word steeds minder wat een spijtige zaak is.
Gelukkig werden er nog wat foto’s gestuurd.
Foto 09-04-14 om 18.40
Foto 26-03-14 om 15.30Foto 26-03-14 om 15.28Foto 26-03-14 om 15.29 (1)

We ontvingen reeds zeer vroeg in het seizoen extreem veel meldingen van mooie, zeer mooie heilbot vangsten in de Breivikfjord. Bijna dagelijks werden er heilbotten van meer dan 20kg gemeld en wekelijks werden er exemplaren van over de 40kg gevangen. Hier moet ik eerlijk zijn en erbij vertellen dat deze vangsten niet normaal zijn. Ieder seizoen worden er wel mooie heilbotten gevangen in de Breivikfjord, maar nooit van te voren zoveel, zo vroeg of zoveel grote. Ben benieuwd of deze trend zich voortzet tijdens het seizoen 015.
p1010591unnamedunnamedunnamedunnamed
DSC09425

61 kg in het Havfiskesenter

IMG_3603

 

 

 

 

 

 

 

Gevlekte zeewolf staat nog steeds hoog op het verlanglijstje van ondergetekende .Ook hier zie ik dat deze meer en meer gevangen worden door onze gasten. Misschien omdat de meeste van onze gasten jaar na jaar terug keren. Hun hebben zowat alles gevangen wat op het verlanglijstje stond en gaan meer en meer experimenteren. Hoe dan ook het zijn bangelijke vissen.

unnameddsc09472Foto 25-08-14 om 18.39dsc09598

Tevens leuk is dat er tijdens het vissen op gevlekte zeewolf ook mooie roodbaarzen gevangen werden.
havfiskesentere-08_unnamedFoto 25-08-14 om 18.38

Zoals steeds verhuisde de Stella Polaris half juni richting heilbot stekken. Dit is en blijft mijn favoriete vis. Door de jaren heen heb ik aardig wat ervaring opgedaan iets wat dit seizoen meer dan nodig was. Zoals ik reeds vermelde werd er reeds zeer vroeg veel en mooie heilbotten gevangen. Maar….. toen ( normaal) het heilbot seizoen moest beginnen verdween de stroming. Het werd mooi weer, te mooi om te vissen en we beleefde veel, zeer veel dagen dat er geen of bijna geen wind stond. Dit resulteerde dat het een taaie visserij werd waar de ervaring van de voorbije jaren meer dan nodig was om vriend heilbot te verlijden. Nog steeds kan ik met niet weinig trots melden dat tot op heden alle groepen welke samen met mij gericht op heilbot visten zonder uitzondering vissen van meer dan 20kg hebben gevangen. Dit was me nooit gelukt zonder de nodige expertise.

P1090549
P1090518P1090536
P1090493Foto 05-07-14 om 19.07

Samen met Eric Vansumere ving ik op 12 dagen zo maar ff 57 heilbotten waarvan de meeste over de 20, 30 of 40kg waren. Eric verbeterde zijn pr van 55kg welk ook met ondergetekende gevangen met een heilbot van 75kg. De grootste welke dik over de 100kg was werd helaas verspeeld. Ook hier hebben we beiden wat geleerd. Dit gebeurt echt geen tweede x. Eerlijkheidshalve moet ik ook hier vermelden dat Eric steeds alleen is. Dit betekent dat wij dan enkel met ons tweetjes vissen en er niets helemaal niets rumoer is aan boord. Heilbot is niet zo gevoelig aan rumoer als zeebaars maar ik heb wel de ervaring dat de vangsten achteruit gaan naargelang er meer rumoer is aan boord.
Foto 06-08-14 om 18.46
Foto 10-08-14 om 19.07 (1)Foto 10-08-14 om 19.13

Verder verbeterde ondergetekende zijn pr koolvis met een torpedo van 18kg. Deze ving ik op de 60/180gr Westin Dynamic Powerkast spinhengel in combinatie met een VanStaal 150VS molen aan een zeer snel binnengeviste DK Rumble shad. Mijn vroegere pr stond op 16kg en ook al was deze vis “slechts” 2kg zwaarder leek het net of ik een duikboot gehaakt had.

Foto 07-07-14 om 22.13

Er is een spreekwoord dat zegt ” aan alle mooie liedjes komt een einde”. En ja, helaas is dat waarheid. Traditioneel sluiten we het seizoen af met het Sørøya Fishing Heilbot Festival.   De sfeer was opperbest, de nieuwe deelnemers werden zeer goed opgevangen door de anciens en de heilbot vangsten waren optimaal. Ook al was het weer niet al te best en konden we slechts 5 van de 7 dagen vissen werden er alsnog zo maar even 132 heilbotten gevangen.Jawel, je hebt het goed gelezen, honderd tweeëndertig heilbotten waarvan deze welke in de prijzen vielen varieerden tussen de 161 en de 123cm. Dit betekent volgens de tabel vissen van tussen de 61 en de 22kg.

Foto 08-09-14 om 22.38 (1)imageFoto 08-09-14 om 22.36IMG_0029

Niet alleen is het bekend dat je op Sørøya de grootste vissen vangt. Ook de prijzen welke we beschikbaar hebben tijdens het heilbot festival worden nergens geëvenaard.
Waarvoor ik eerst en vooral onze vrijgevige sponsors welke het mogelijk maken wil bedanken. Zoals steeds was Pure Fishing opnieuw hoofdsponsor van het Sørøya Fishing Heilbot Festival en verzorgde hun de hoofdprijzen. Verder werden er nog mooie prijzen ter beschikking gesteld door WFT, Havfiske.nl, Zeevissport.com , het visblad Beet en uiteraard ook Bigfishadventure & Sørøya Fishing.P1100227

Dit alles was te merken tijdens de premie uitrijking in het Hasvik Hotel waar alle deelnemers een gratis feestmaal aangeboden werd.

 

imageimage

Winnaar van het festival 2014 is Eric met een heilbot van 161cm wat volgens de tabel 61kg betekent. Eerst en vooral won Eric een bon voor gratis deelname aan het festival 2015 voor de ganse groep van 6 personen. Dit wil zeggen dat hij tijdens het festival 2015 gratis een accommodatie voor 6 personen inclusief 2 boten ter beschikking krijgt. Vervolgens won deze ook een Penn Regiment hengel, Penn Spinfisher V7500 molen, een Sørøya Fishing / Havfiske jas en een Beet jaarabonnement. Al bij al een prijs ter waarde van 4500 euro.

image

Tweede prijs, Penn Rampage hengel & Penn Spinfisher V7500 molen gaat naar Paul met een heilbot van 158cm / 55kg.

imageimage

Derde prijs, Penn Rampage hengel & Penn Spinfisher V7500 molen gaat naar Jurgen met een heilbot van 155cm / 52kg. Vierde prijs, Penn Rampage hengel & Penn Spinfisher V7500 molen gaat naar Ronny met een heilbot van 153cm / 50kg. Vijfde prijs , Penn Rampage hengel & Penn Spinfisher V7500 molen gaat naar Piet met heilbot van 145cm / 42kg.

imageimageimageimage

Zesde prijs, WFT Speed Jig hengel, Marc met een heilbot van 144cm / 41kg. Zevende prijs, WFT Norhtman Pilk, Davy met heilbot 138cm / 36kg. Davy won trouwens het festival 2013 met een heilbot van zo maar ff 106kg. Achtste prijs, WFT Mission Red hengel, Perry met een heilbot van 133cm / 32kg. Op plaats nr 9 hadden we Roddy welke een WFT Sørøya Special won met een heilbot van 124cm / 23kg. Nr 10, Hans welke een Sørøya Special hengel won met een heilbot van 123cm / 22kg. Vervolgens won Ronald een WFT Sørøya Special hengel met een kabeljauw van 126,5cm, Paul een WFT Sørøya Special hengel voor de leukste foto en ontving Milos een Beet jaarabonnement, Rapala Weegschaal en een Zeevissport Hooded Sweater als troostprijs. Verder ontvingen alle deelnemers een speciaal voor het festival ontworpen Zeevissport T Shirt en een unieke Havfiske / Sørøya Fishing pet.

image

Welkom in de Sørøya Fishing +20 +30 en +50kg club.

Nogmaals wil ik Pure Fishing, WFT, Zeevissport.com, Bigfishadventure, Havfiske.nl en Beet bedanken voor de Sponsoring. Alsook Totalfishing.nl voor de vlotte samenwerking.

image

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2015 gaat door in de periode 28/08 tot 04/09/2015.

Marc

www.soroyafishing.com

4 reacties op “Einde seizoen 2014.

 1. Hoi Marc,

  Het was wederom een superseizoen met talloze bijzonderheden. Veel mensen hebben afgelopen seizoen hun droom verwezenlijkt en hun PR flink verbetert op Sørøya. Daar staat Sørøya om bekend en daar kan niemand omheen.

  Het was me weer een waar genoegen om met je samen te werken en hoop dat het zo nog een jaren mag voortgaan!

  Eddy Mares
  Havfiske Nederland

  1. Zo is dat Eddy. We hebben hier een fantastisch visbestand en zelf leer ik nog steeds bij. Ik zit gemiddeld ongeveer 200 dagen per jaar op zee wat uiteraard resulteert in een grote ervaring welke ik graag met onze gasten deel. De resultaten van onze gasten zijn hiervan het mooiste bewijs.

   Marc

 2. Marc,

  Nu onze eerste Sorroya trip er reeds enkele maanden op zit (3juli-11juli2014) en wij
  reeds terug uitkijken naar een volgende,hopelijk volgend jaar,had ik je graag nog bedankt voor de nuttige tips,mooie ontvangst en prachtige ervaring. Het uitzonderlijke
  warme weer en weinig stroming maakte de visserij moeilijk maar de voldoening was des te grotere om in ons 1ste jaar toch enkele mooie PR te vangen Heilbot 23,5 Kg en
  kabeljauw 25Kg en 20,5 Kg…..Hopelijk kunnen we die de volgende jaren nog scherper stellen…..
  Nogmaals dikke Merci…..;

  Marc.

 3. Beste sportvrienden ,

  Als je dit ziet en leest kan ik jullie enkel proficiat wensen met deze mooie resultaten en vissen waar velen van dromen waaronder ik zelf ook .Hopelijk lukt het mij ook om dit ooit eens te beleven.
  Marc …niks dan respect hopelijk mag je deze ervaringen nog lang doorgeven en vele jaren vissen op de prachtige gronden van die regio,en mogen we nog lang genieten van deze site waar toch tot de verbeelding sprekende foto’s worden gedeeld.

  Mvg Mario

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *