Sørøya Live, opnieuw kabeljauwen van 26 – 24 – 22 en 23kg.

Het is een beetje een bizarre week. Zaterdag moesten we noodgedwongen binnen blijven vanwege het slechte weer. Zondag vingen we ontzettend veel en groot. Gisteren was het een taaie visserij. Vis genoeg op de visvinder maar deze waren zeer passief, of misschien juist niet. Ze zijn hier voor te paaien, dus?? Waarschijnlijk denken ze op zulke momenten, net als wij niet aan eten. Er werden een paar mooie vissen gevangen en Toon ving er eentje van 22kg maar het was moeilijk. Rond de middag nog even op de zeewolf geprobeerd maar deze was ook niet thuis. En vandaag was het weerom feest met veel en zware vissen.
P1100679
De Marc Van Roie Special Skrei in actie.
Vandaag waren ze weerom goed los en werden er veel vissen in de +15kg gevangen. Jos ving er eentje van 23 en 26kg en Toon ving er eentje van 24 en opnieuw een van 22kg. P1100691
Jos met nieuw pr 26kg.

IMG_0176_2
Toon met 24kg.

Verder was er ook Alex welke ons een uurtje in de spanning wist te houden. Deze kreeg een zeer mooie aanbeet, boemmm, en meteen werd zijn hengeltop bijna in het water getrokken. Moeizaam kon Alex wat lijn terug winnen maar plotseling was dit helemaal over. Wat hij ook probeerde de vis wilde niet meer. Alex hing aan zijn hengel, haalde een paar meter binnen en de vis nam de gewonnen meters even snel terug. Wat in godsnaam zat daar aan de haak. Allen dachten we aan een giga heilbot want het kloppen op de hengel duid er op dat het leefde. Na ongeveer een uur moeizaam drillen zagen we een metertje of 20 onder de boot plotseling enkele kabeljauwen welke aan de long line hingen welke Alex het takelen was. Wat er aan Alex zijn haak zat zullen we nooit weten want hij kreeg de long line niet hoger en moest noodgedwongen zijn lijn stuk trekken.
IMG_0182_2
IMG_0186_2
P1100695

Ben benieuwd wat de dag van morgen brengt.
Marc

 

Eén reactie op “Sørøya Live, opnieuw kabeljauwen van 26 – 24 – 22 en 23kg.

  1. proficiat mannen en wat ik me afvraag waar zit den Tubex ik zie niets van hem zonnige groetjes vanuit Leopoldsburg ps 25 graden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *