Sørøya Live

Gezien we de voorbije dagen al zoveel kabeljauw vingen wilde de jongens het vandaag op roodbaars proberen. In principe is het nog vroeg om gericht op grote roodbaars te vissen en eerlijk gezegd was ik niet optimistisch betreffende de vangst. Op de eerste stek vingen we niets dan lom. Stek nummer twee een paar kleine baarsjes, niet groot maar het gaf ons  weerom hoop.
P1100817
Dus verkassen en opnieuw zoeken. Makkelijker gezegd dan gedaan op 250 a 300m diepte. dan moet je echt het gebied kennen en met je neus op de visvinder hangen om geen stipje te missen. Na een half uurtje zoeken zag ik tegen een richel welke van 210 naar de 320m valt een paar stipjes welke er beter uit zagen en probeerde het opnieuw. Het duurde wel n paar minuten voor het aas beneden was, maar eens daar aangekomen was het meteen hebbes. Jan had meteen een duo van 4 en 3kg, wat echt wel dikke roodbaarzen zijn.
P1100813P1100811
Ook de rest van de groep bleef niet achter en vingen mooie baarzen. P1100819We vingen hier op twee uurtjes een volle bak rode rakkers van bovenstaand formaat en gaven toen de pijp aan maarten. Missie geslaagd, Roodbaars wilde ze, roodbaars kregen ze.

Ook onze gasten in het Havfiskesenter beleefde een super dag. Hun vingen kabeljauw van 28 en 25kg en als kers op de taart een heilbot van 18kg.
unnamed (1)unnamed (2)

unnamed

Sørøya op zijn best.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *