Sørøya Live, Levin heilbot 51kg, Paul 38kg.

In tegenstelling tot vorige week toen de wind pal uit het noorden stond en vriend heilbot niet aasde, was het vandaag een topdag. De wind kwam uit een heel andere hoek en het was er aan te merken dat de heilbotten vorige week weinig of niets gegeten hebben.
Reeds bij de eerste worp knalde er na 20 seconden reeds een heilbot op bij Levin. Niet slecht, 1e x in Noorwegen en na 20 seconden is de eerste heilbot reeds een feit. P1100991
En het stopte niet bij deze, 5 minuutjes later stond hij nimmer twee te drillen.
P1100993
Terwijl wij snel wat plaatjes aan het schieten waren stond ook Olivier met een kromme hengel. Deze was reeds diverse x samen met zijn vader Paul hier en het botje welke hij nu ving was klein in verhouding met datgene wat hij vorige keren reeds gevangen heeft. Maar is wel n botje.
P1100997
P1110001Vervolgens was opnieuw Levin aan de beurt met heilbot nr 3. Moet je nagaan, vorige week konden we slechts drie aanbeten verzilveren. Nu vangt Levin op dezelfde stek er drie op een uurtje tijd.
P1110002
Ook hier weerom hetzelfde scenario, terwijl we de vis aan het fotograferen waren stond zowel Paul als Mark met een kromme hengel. Hun hadden beiden een heilbot aan de haak.
P1110006
P1110010
139cm, 38 kg nieuw pr voor Paul.
De volgende drift kreeg Levin weerom een mooie aanbeet. Alles wees er op dat dit een echte platsmoel was, en ja, toen hij moeizaam een eerste x naar de oppervlakte gedrild werd zagen we een prachtexemplaar welke onmiddellijk terug naar onder koerste. Dit herhaalde zich nog twee maal voor hij zich eindelijk gewonnen gaf. Gezien we alles terug zetten probeerde we hem te meten terwijl hij langs boord aan de heilbot lasso hing. Daar was de heilbot het niet helemaal mee eens en ging zo wild tekeer dat hij er in slaagde om zich los te werken voor we de exacte maat hadden. 154cm hadden we reeds, moesten we hem gestrekt aan boord gemeten hebben was hij misschien 156 maar we houden het op datgene waar we zeker van zijn.
IMG_0625
154cm wat volgens de tabel 51kg betekent. Welkom in de +50kg club Levin.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *