Sørøya Live. Arjan & Ad, eerste dag op Sørøya en reeds 5 heilbotten op hun palmares.

P1000297Jaarlijks rond deze tijd beginnen wij op de Stella Polaris met het gericht vissen op heilbot.  De Stella Polaris ligt dan vlak bij de beste heilbotstekken zo dat we weinig moeten varen en er dus meer vistijd overblijft.
Dit seizoen starten we met de familie Mimpen de heilbot sessies.P1000291De eerste drie uur tijdens opkomend water was het een taaie visserij. Arjan ving een heilbotje van 79cm en ondergetekende verspeelde er eentje welke  massief aanvoelde. P1000315Tijdens de kentering werd het zowat windstil en op het moment dat de stroming nog zeer miniem was en we het niet meer verwachten werden de heilbotten plotseling actief.
P1000319P1000322Er werden nog diverse exemplaren gevangen waaronder eentje van 20kg door Ad en eentje van 22kg door Arjan. In het totaal kwamen er 5 heilbotten aan boord voor de foto en werden daarna zsm teruggezet. En we verspeelde er 4.
P1000310Deze prachtig getekende Zee donderpad was een nieuwe soort voor Ad.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *