Sørøya Fishing Heilbot Festival 2017

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival gaat door in de periode 01 tot 08 september 2017. Prijs voor deelname is 650 euro per persoon

image

John, winnaar van het festival 2016

P1110363

Davy, winnaar festival 2015

Foto 08-09-14 om 22.38 (1)

Bert, winnaar festival 2014

Reis en deelname.
Het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2017 zal doorgang hebben bij een minimum deelname van 24 personen. Het maximum aantal deelnemers is 60 personen.

–Alle accommodaties zijn voorzien voor 6 personen.– Handdoeken, bedlinnen en eindschoonmaak zijn inbegrepen.
— Er word gevist uit 19t Kværnø boten welke voorzien zijn van een 50pk motor en GPS / Fishfinder. Dit met een bezetting van max 3 personen per boot. Eventueel kan er per groep van 6 personen ook een extra boot gehuurd worden. Deze kost 850 euro.
— Gezamenlijk diner tijdens de prijs uitreiking op donderdag 07/09.– Alle deelnemers ontvangen bij aankomst een speciaal voor het festival ontworpen pet en T shirt.
— Nederlandstalige begeleiding ( Marc Van Roie ) ter plaatse.
— Transfer Hasvik Airport — accommodatie — Hasvik Airport

De kosten voor deelname inclusief bovenstaande bedraagt 650 euro per persoon.

1558558_226991340831249_2080277617_n

Davy, winnaar van het festival 2013.

Bijkomende kosten:

— Kosten voor de vluchten vanaf Schiphol of Zaventem. Deze schommelen meestal tussen de 450 en de 750 euro. Hoe sneller we deze kunnen boeken hoe goedkoper de tickets zijn.
— Alkoholische dranken tijdens het diner op 07/09.
— Eigen verzorging.– Benzine voor de boten.

Verloop van de wedstrijd.

Voorafgaand aan de competitie word aan alle deelnemers welke met de wagen reizen op vrijdag 01september om 10u in het Hasvik Hotel een gratis maaltijd aangeboden en een gezamenlijke voorlichting gehouden.Tijdens deze”briefing” word uitvoerig ingegaan op de “Hot Spots” waar op dat moment de meeste heilbotten worden gevangen. Alsmede de meest effectieve vangsttechnieken en aassoorten zullen behandeld worden.
Hetzelfde herhaald zich om 16u voor deze welke met het vliegtuig arriveren

De wedstrijd gaat van start op 02/09 omstreeks 00 en eindigt 07/09 om 13u.
In deze periode mag er van zonsopgang tot zonsondergang gevist worden. Een ieder beslist zelf hoe lang men wil vissen. Met uitzondering van levend aas zijn alle aassoorten toegestaan.

Foto 06-08-14 om 18.46

Cath & Release.

Het Sørøya Fishing Heilbot festival 2017 word georganiseerd met het Cath & Release principe als uitgangspunt. Het zou mooi zijn als hier zoveel mogelijk aan word meegewerkt, dit is iets wat ieder voor zich zelf moet en kan beslissen.

image

Om mee te tellen voor de wedstrijd moeten alle vangsten de minste maat van 80cm hebben en goed gedocumenteerd worden.
Dit houd in, drie scherpe digitale foto’s waarop op eentje de ganse vis + meetlint goed te zien is. Eentje waarop ingezoomd word op het meetlint zodat de afmeting goed te zien is en eentje van de visser + vis aan boord van het vaartuig waarop de vis gevangen werd. Deze moeten dagelijks uiterlijk om 23 u in ons bezit zijn. Foto´s welke later binnen komen tellen niet mee voor de wedstrijd.
Voor het meten van de vis worden er meters beschikbaar gesteld welke alle 20cm van kleur veranderen en voor degenen welke benieuwd zijn naar het gewicht kan achteraf de daarvoor bestaande tabel worden geraadpleegd.

P1070932 (3)

Winning The Competition.

De winnaar van het Sørøya Heilbot Festival 2017 zal zijn degene welke de langste heilbot weet te vangen. Deze kan samen met zijn ganse groep gratis deelnemen aan het Sørøya Fishing Heilbot Festival 2018.
Dus niet enkel de winnaar maar de ganse groep van 6 pers krijgen gratis de accommodatie en twee boten ter beschikking tijdens het festival 2018. Verder krijgt de winnaar nog diverse andere prijzen welke beschikbaar gesteld door onze sponsoren. Al bij al een hoofdprijs van 4500 euro.

unnamed-5

Overzicht van het prijzen pakket.

Sørøya is niet enkel bekent voor zijn grote vissen ook het prijzenpakket mag er zijn.

Dank zij onze genereuze sponsoren WFT – Bigfishadventure – Havfiskeshop.nl –  Zeevissport.com en Sørøya Fishing hebben wij opnieuw een prijzen pakket ter waarde van meer dan 10000 euro te verdelen onder de winnaars.

KE5A3731

14188472_10210525594995628_6243110551428636729_o

Dagprijzen.

Niet enkel de 10 langste heilbotten ontvangen een prijs. Iedere dag word een prijs uitgedeeld voor de langste heilbot van de dag. Om mee te tellen voor de dagprijs moeten alle vangsten de minste maat van 80cm hebben en goed gedocumenteerd worden. Dit houd in, drie scherpe digitale foto’s waarop op eentje de ganse vis + meetlint goed te zien is. Eentje waarop ingezoomd word op het meetlint zodat de afmeting goed te zien is en eentje van de visser + visa an boord van het vaartuig waarop de vis gevangen werd. Deze moeten dagelijks ten laatste om 23 u in ons bezit zijn. Foto´s welke later binnen komen tellen niet mee voor de dagprijs.

unnamed

Prijs buiten Heilbot categorie.

Naast de heilbotten zullen er ook diverse andere grote vissen gevangen worden.
Daarom hebben wij ook een mooie prijs voor de langste vis zijnde niet heilbot en ook een mooie prijs voor de leukste foto en vangstbericht.

 

Verder voorzien wij een leuke prijs voor de mooiste of leukste foto van de week en hebben wij een troostprijs voor de grootste pechvogel van de week

20160330-POL_3479

Voor meer info mail naar soroyafishing@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *