Sørøya Live, 27kg – 25kg – 25kg – 22kg en 22kg.

De dag begon moeizaam. Tamelijk veel wind welke tot overmaat van ramp recht uit het noorden stond. Noorderwind is nooit geen goede zaak en het was zoeken. Een schooltje hier een schooltje daar en af en toe vingen we een visje. Alles zat laag tegen de bodem wat beduide op weinig activiteit. Alles wat we bij ons hadden aan kunstaas probeerde we maar de vis wilde er niet van weten. Niets werkte. Tot ik op n gegeven moment een veelbelovend schooltje gevonden had. Niet de grote school vis zoals we de voorbije dagen gewend zijn, maar ik zag in ieder geval dat er groot zat. Iets wat meteen bevestigd werd door Mark met een kabeljauw van 22kg. De eerste van de dag, maar beslist niet de laatste.Foto 07-04-14 om 19.25Foto 07-04-14 om 19.28Een paar tellen later was het de beurt aan zijn broer Ivan welke er ook eentje van 22kg ving. We zaten goed, twee vissen samen zo maar ff 44kg. Het schooltje verdween uit beeld en ik moest ze opnieuw gaan zoeken. Gelukkig had ik ze direct opnieuw te pakken en het feest begon opnieuw. Nu ving Mark er eentje van 27 en 25kg terwijl zijn broer er eentje van 25 verschalkte.
Foto 07-04-14 om 19.26 (1)Foto 07-04-14 om 19.30
Opvallend was dat Joery welke met een cutbait viste enkel kleine visjes van amper een kg of 5-6 ving. Dit veranderde toen ook hij net als Mark en Ivan met een crazy Daisy begon te vissen. Meteen knalde er toen eentje van een kg of 15 op.
Foto 07-04-14 om 19.31Foto 07-04-14 om 19.27
Wat begon als een taaie visserij werd afgesloten met in het totaal 5 stuks van boven de 20kg. Waarvan Mark welke gisteren de kleinste vissen ving er nu drie op zijn naam kon schrijven. Zo zie je maar hoe belangrijk de juiste aas keuze kan zijn.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *