Ray & John, 5 uurtjes vissen met als resultaat 9 kabeljauwen over de 20kg!

P1100553Vanochtend stond er nog steeds veel wind. Volgens de weersvoorspelling zou dat rond 10u veranderen. Daarom besloten we om wat later uit te varen. De voorspelling klopte helemaal en we konden direct richting biggetjes varen. Onderweg zagen we diverse mooie scholen vis op de visvinder maar ik wilde eerst een stek proberen waar ik bijna zeker was     ( het is en blijft vissen ) dat we twintig plussers zouden vangen.

P1100559En ja, ze zaten er. Bij de eerste worp werd zowel de shad van Ray als deze van John reeds vol gepakt op slechts 20m onder de boot. Beide hengels stonden rond als een hoepel en beide lande hun eerste 20 plusser van hun vakantie. De jongens konden hun geluk niet op en uiteraard was ook ik zeer blij dat ik er weerom in geslaagd was om de juiste stek te kiezen.
P1100561P1100549De ganse tijd was het zakken en hangen en werden er vissen van tussen de 12 en de 17 a 18 kg gevangen.
P1100564
Mooi formaat op licht materiaal.

Ray en John vingen ontzettend veel vissen van bovenstaand formaat. Maar hun vingen ook  nog 9 stuks over de magische 20kg grens. Ray was de winnaar met eentje van 29 – 25 -24 – 23 – 22 – 21 en 20kg. John ving 26 en 21kg.
P1100566P1100567P1100569

leuk om weten is dat het afgelopen weekend op Lofoten het wereldkampioenschap skrei vissen werd gehouden. Deze wedstrijd gaat steeds over twee dagen en er waren 176 deelnemers. Hun vingen met 176 man 35 vissen van over de 20kg en eentje over de 30kg.
De resultaten van het wereldkampioenschap vind je op www.vmiskreifiske.no

Dit terwijl wij op Sørøya met twee man op 5 uurtjes 9 vissen van over de 20kg vingen.
Weerom het bewijs dat er nergens zoveel grote kabeljauwen gevangen worden als bij ons op Sørøya.

Marc

4 reacties op “Ray & John, 5 uurtjes vissen met als resultaat 9 kabeljauwen over de 20kg!

  1. dag Marc,

    Ray en John hebben mazzel met jou als visgids. Ze hebben zo de week van hun leven. Prachtig, moet dat zijn. Heren nog veel succes deze week.
    Nog 52 weekjes slapen en dan komen wij weer een weekje langs. Zie er nu al naar uit!!

    Groet

    Joop

  2. Zier er top uit , ja Marc het blijkt wel weer , dat jij de mooiste plekken hebt , kan geen wereldkampioenschap tegen aan , top man …. Mooie foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *