Sørøya Fishing Heilbot Festival dag 1.

Sørøya is niet alleen bekent voor de grote dikke kabeljauwen, we hebben ook een fantastisch heilbot bestand. De resultaten van de voorbije festivals spreken voor zich zelf. Tijdens het festival 013 werden er 57 heilbotten gevangen waarvan de grootste 189cm / 106kg. En tijdens het festival 014 werden er zo maar effe 132 heilbotten gevangen met als winnaar een heilbot van 164 cm / 61kg. God weet wat er dit jaar uitkomt, maar als het weer meespeelt heb ik er alle vertrouwen in.
KE5A0143Nog slechts enkele meters

Vanochtend arriveerde de eerste gasten met de ferry. Deze jongens, zowel Belgen als Nederlanders hebben de reis per wagen gedaan. Een rit door Zweden en Finland welke ik zelf diverse x zelf gedaan heb en eerlijk gezegd ben ik een beetje jaloers op hun want ik genoot van iedere km.
KE5A0158Hier komen de eerste

Het is een traditie dat al onze gasten in het Hasvik hotel verwelkomd worden op een gratis ontbijt.
KE5A0160Ja wij hebben honger

Tijdens deze gezellige samenkomst en kennismaking werd de nodige informatie betreffende stekken en manier van vissen besproken alsook de speciaal voor het festival ontworpen kaps en T shirts uitgedeeld.
KE5A0168We zijn er klaar voor

Sørøya is niet alleen bekent voor zijn grote vissen, ook onze prijzen mogen er zijn.
Deze welke de grootste heilbot vangt kan samen met zijn groep deelnemen tijdens het festival 2016. Dus niet enkel de winnaar maar de ganse groep van 6 personen krijgen gratis de accommodatie en twee boten ter beschikking in 2016. Ook krijgt de winnaar nog diverse andere prijzen. Al bij al een hoofdprijs van circa 4500 euro!
KE5A0133Welgevuld prijzenpakket

Verder worden er nog prijzen uitgedeeld voor de 12 grootste heilbotten en is er een prijs voor de grootste vis zijnde niet heilbot. Ook word er dagelijks een prijs uitgedeeld voor de grootste heilbot van de dag en hebben we nog een prijs voor de leukste foto van de week. Uiteraard hebben we ook nog wat achter de hand voor de grootste pechvogel van de week.

Dit alles kunnen wij enkel realiseren in medewerking van onze vrijgevige sponsors, Big Fish Adventure, WFT, Akios / UltraCast, Totalfishing.nl, Havfiske.nl, Zeevisport en Navionics. Waarvoor mijn welgemeende dank.
KE5A0218Druk bezig.

Na dat de jongens ingekwartierd werden was het tijd om de boten te verdelen. Tijdens het festival word er met max 3 personen per boot gevist en ondanks dat er veel te veel wind stond om uit te varen waren sommigen direct druk bezig met de voorbereiding. Mooi is dat.
KE5A0198Nog even en ook de rest van het gezelschap is gearriveerd.

De rest van het gezelschap kwam vliegen. Hun vertrokken vanochtend om 7u op Zaventem en arriveerden deze middag hier op de lokale luchthaven.

Helaas waaide het nog steeds te hard en stonden er aardige schuimkoppen, wat betekent dat het niet mogelijk was om er met de boten uit te gaan.
KE5A0213Schuimkoppen op zee.

Dan maar van de kant in de haven dachten een paar jongens. Hun vingen wat koolvisjes, een mooie schol en een piepklein heilbotje.
DSCN0681DSCN0301

 

Vanaf morgen middag zou de wind afnemen. Hoop dat het klopt en we eindelijk kunnen starten.

 

Marc

www.soroyafishing.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *