Sørøya Fishing Heilbot Festival dag 2.

Deze morgen was er nog steeds veel te wind maar na de middag was deze gekrompen naar 7 a 8 m/sec. De zee was nog verre van kalm maar het was juist doenbaar en we wilde vissen. Op naar de boten en uitvaren.

Na een half uurtje vissen had Davy een run op zijn hengel, dit was de echte start van het festival. Er kwam een heilbotje van 82cm boven. Dit was niet het formaat dat Davy gewoon is, maar het is in ieder geval een begin.
unnamedIets later was het de beurt aan Armin “ik denk dat ik vast zit” zij hij. Plotseling kwamen er enkele ferme rukken op zijn hengel, heilbot dus. Na een tiental minuutjes kwam er een heilbot van 116cm aan boord.
unnamed 2De derde persoon aan boord, Paul zat er maar verdrietig bij te kijken. Maar na een mooie aanbeet en een heftige dril slaagde ook hij er in om een heilbot van 136cm te landen. Verder verspeelde de jongens in boot 1 nog drie mooie vissen, maar zo is het meestal, de grootste worden verloren.
unnamed 3Boot 2 met John, Ray en Bert aan boord zouden het proberen op een stek waar ze dit jaar begin juni diverse heilbotten vingen. Hier driften ze veel te snel om nog leuk te vissen en na een uurtje zonder aanbeet hielden ze het voor gezien en verkaste naar een andere stek waar ze in de beschutting van het eiland leuk gullen vingen.
11913306_1180021565347072_1732795741_nZodra het rustiger werd vaarde hun terug naar de eerste stek en vingen meteen een heilbotje van 84cm. Ook hun hadden nog twee mooie aanbeten welke ze niet konden verzilveren.

De 5 andere boten moesten het stellen met mooie gullen en koolvissen. Zo is het als je moet vissen waar je kan in plaats van waar je wil.

Gezien de omstandigheden mogen we niet klagen. Ongeveer 5 uurtjes gevist in moeilijke omstandigheden en al 4 heilbotjes waarvan de grootse 136cm wat volgens de tabel circa 34kg zou zijn.

Morgen word er goed weer voorspeld en gaan we zeer vroeg weg.
unnamed 4Tot morgen
Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *