Sørøya live, Stella Polaris. Heilbot 145cm / 42kg.

Gisteren was vriend heilbot alles behalve actief. We moesten het stellen met slechts 1 aanbeet, maar deze was wel de moeite waard. De heilbot vergreep zich aan een lom van circa 50cm welke Kristof aan het binnenhalen was. Een enorme BOEMMMMM en vervolgens een geweldige run. De hengel stond gebogen tot in het handvat en de vis nam in een eerste run minstens 50 m lijn en dit terwijl de slip van de Daiwa Saltiga tamelijk strak stond. Hij was gewoon niet te stoppen en toen hij eindelijk ff stopte was hij bijna niet naar boven te krijgen. Het was zeker een zeer mooi exemplaar welk helaas na ongeveer 10 minuutjes heen en weer trekken van de haak schoot.

Verder waren het enkel lommen welke interesse voor het kunstaas toonde en Frank ving een zeer mooi getekende Zeedonderpad.
P1110230
P1110224
Vandaag begon de dag meteen met de vangst van een leuk heilbotje. Niet de grootste maar wel een mooi formaat om te beginnen en zeker voor iemand welke voor het eerst in Norge vist.
P1110237
Kristof zijn eerste heilbot is een feit, hier mag je mee gezien worden.
P1110236
Nog geen 10 minuutjes later stond hij opnieuw met een heilbotje te stoeien. Weliswaar niet zo groot maar heilbot is heilbot en steeds leuk om te vangen.
P1110241 (1)
Kristof had nu de smaak goed te pakken en de volgende drift ving hij opnieuw een botje van 105cm. Vervolgens werd het stil. We deden op deze stek nog een drift of drie zonder aanbeet, tijd om te verkassen dus.
Ik besloot om naar een stek te varen welke ik twee weken heb laten rusten en dit bleek een goede beslissing te zijn.
DSC_0654
Opnieuw waren we nog maar 10 minuutjes aan het vissen en opnieuw was het Kristof welke het eerst met een gebogen hengel stond. Dit was er eentje van een ander kaliber. Ook deze ging in eerste instantie met grote snelheid door de slip. Meter na meter vloog van de molen en de hengeltop werd diverse x tot in het water getrokken.  Tot drie x toe dook de vis helemaal terug naar de bodem voor hij na een dril van 20 minuten eindelijk klaar was om voorzichtig aan boord getild te worden. 145cm bruut geweld was getemd. Volgens de tabel is dit goed voor 42kg.
P1110249
P1110252
P1110242
Ook Frank kon zijn eerste heilbotje op zijn palmares schrijven.
P1110256
Kristof ving zowel de grootste als de kleinste van de dag.
DSC_0642
Speciaal aan deze trip was dat er de ganse tijd een blauwe vinvis in de buurt van de boot aan het spelen was. Puur natuur.

De bedoeling van Frank en Kristof was om eerst een heilbot te vangen en vervolgens wat te experimenteren. Iets wat we vanaf morgen gaan doen. Dit betekent dat we morgen de boot terug naar zijn thuis basis varen en onderweg op ook voor mij totaal nieuwe stekken wat gaan proberen. Eerst en vooral staan schollen en zeewolf op het verlanglijstje.
Ben benieuwd.

Marc

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *