SØRØYA FISHING HEILBOT FESTIVAL 2019

Het Sørøya Fishing Heilbot Festival gaat door in de periode  30/08 tot 06/09/2019.  Prijs voor deelname is 650 euro per persoon.

Inbegrepen in de prijs:

Accommodatie welke voorzien is voor 6 personen inclusief twee 19ft Kværnø boten.

Handdoekken, bedlinnen en eindschoonmaak.

Eventueel transfer Hasvik Airport — Bigfishadventure — Hasvik Airport.

Gezamenlijk diner tijdens de prijsuitreiking 05 september.

Nederlandstalige begeleiding door Marc Van Roie.— Er word gevist uit 19t Kværnø boten welke voorzien zijn van een 50pk motor en GPS / Fishfinder. Dit met een bezetting van max 3 personen per boot. Eventueel kan er per groep van 6 personen ook een extra boot gehuurd worden. Deze kost 850 euro.

Bijkomende kosten:

Kosten voor de vluchten vanaf Schiphol of Zaventem. Deze schommelen meestal tussen de 450 en de 750 euro. Hoe sneller we deze kunnen boeken hoe goedkoper de tickets zijn

Alkoholische dranken tijdens het diner op 05/09.— Eigen verzorging.– Benzine voor de boten.

Verloop van de wedstrijd.

Voorafgaand aan de competitie word aan alle deelnemers welke met de wagen reizen op vrijdag 30 Augustus om 10u in het Hasvik Hotel een gratis maaltijd aangeboden en een gezamenlijke voorlichting gehouden.Tijdens deze”briefing” word uitvoerig ingegaan op de “Hot Spots” waar op dat moment de meeste heilbotten worden gevangen. Alsmede de meest effectieve vangsttechnieken en aassoorten zullen behandeld worden.

Hetzelfde herhaald zich om 16u voor deze welke met het vliegtuig arriveren

De wedstrijd gaat van start op 31/08 omstreeks 00 en eindigt 05/09  om 13u.

In deze periode mag er van zonsopgang tot zonsondergang gevist worden. Een ieder beslist zelf hoe lang men wil vissen. Met uitzondering van levend aas zijn alle aassoorten toegestaan.

Winnaar van het festival 019 word de man welke de grootste heilbot vangt en releast.  De winnaar van de hoofdprijs kan gratis deelnemen aan het festival 2020. Dit betekent dat hij met een groep van 6 personen gratis de accommodatie en twee boten ter beschikking heeft tijdens het festival 2020. Verder krijgt hij nog een Sørøya Fishing Fishing jas, WFT Hengel en WFT molen en 2000m WFT KG Strong Lohn. Al bij al weerom een prijs van circa 4300 euro.

Vervolgens hebben we zoals steeds zeer mooie prijzen voor de 10 grootste heilbotten.

Het Sørøya Fishing Heilbot is niet enkel bekent voor de vangst van grote vissen maar ook de extreme prijzenpot welke steeds rond de 10000 ligt. Waarvoor dank aan onze genereuze sponsors, WFT, Bigfishadventure, Havfiske en VZW Zeehengelsport. 

Om mee te tellen voor de wedstrijd moeten alle vangsten minstens 80cm zijn en goed gedocumenteerd worden.

Dit houd in, vier scherpe digitale foto’s waarop op eentje de ganse vis + meetlint goed te zien is. Eentje waarop ingezoomd word op het meetlint zodat de afmeting goed te zien is en eentje van de visser + vis aan boord van het vaartuig waarop de vis gevangen werd. Alsook dient de kop van de vis close up gefotografeerd te worden. Dit om te voorkomen dat sommige vissen 2x ingezonden worden. Deze moeten dagelijks uiterlijk om 22 u in ons bezit zijn. Foto`s welke later binnen komen tellen niet mee voor de wedstrijd.

Voor het meten van de vis worden er meters beschikbaar gesteld welke alle 20cm van kleur veranderen en voor degenen welke benieuwd zijn naar het gewicht kan achteraf de daarvoor bestaande tabel worden gecontroleerd.

Prijs buiten Heilbot categorie.

Naast de heilbotten zullen er ook diverse andere grote vissen gevangen worden. Dit betekent dat wij ook een leuke prijs voorzien voor de grootste vis zijnde niet heilbot. En hebben wij een mooie troostprijs voor de grootste pechvogel van de week.

Tevens krijgen alle deelnemers een speciaal voor het festival ontworpen T shirt en caps. 

Mail soroyafishing@gmail.com voor meer info. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *