32kg–30kg–28kg–24kg–20kg Start van het nieuwe seizoen!

Vandaag was het dan zover”VISSEN”.

Toen we vanochtend vertrokken stonden er nog aardig wat golven. Gelukkig vonden we dicht bij de haven een flinke school vis. De shads verdwenen naar de bodem en het was Frank welke opende met een visje van een kg of 6.P1090032P1030686 Het waren allemaal papgulletjes van dit soort welke zich vergrepen aan de shads en al snel gingen we op zoek naar de volgende school.
Slechts 10 minuutjes later verscheen de volgende school op het scherm van de visvinder en opnieuw verdwenen de shads in de diepte. Opnieuw was het Frank welke de eerste vis ving. Dit keer eentje van 16kg. Vis na vis kwam nu aan boord, allen vissen van tussen de 10 en de 15a16kg. Beter dan de vorige stek maar niet goed genoeg, 20kg was het doel.
IMG_1341P1090033
De golven waren veel minder geworden en opnieuw gingen we op zoek naar de biggetjes. Ik vond een school welke vlak tegen de bodem zat en volgens dat wat ik zag op het scherm was er weinig activiteit. Maar er waren een paar stipjes welke mijn aandacht getrokken hadden en waarvan ik dacht dat het de moeite waard was om te proberen.
Ja hoor, Guy opende direct met een kabeljauw van 24kg en deed dit later nog eens over met eentje van 28kg.
P1090027P1030733
Ondertussen was er meer activiteit op het scherm te zien en het was zakken en hangen. Loste er eentje werd de shad direct terug gepakt door de volgende, allemaal mooie dikke vissen. Plotseling stond zowel de hengel van Bart als van Peter tot in het handvat gebogen en de slip van hun molens gierde. Dit was het betere werk. Het biggetje van Bart kwam eerst aan de oppervlakte en ik begreep direct dat dit de eerste 30 plusser moest zijn. Jawel de weegschaal stopte op 32kg.
P1090041P1090048
Ook Peter zijn vis was ondertussen geland en deze woog op de kop 30kg. Peter is trouwens eigenaar van de bekende hengelsport zaak De Kock.
IMG_1352P1090054
De vis was nu goed los, er werden nog vele mooie vissen gevangen en frank sloot de dag af met een kabeljauw van 20kg.
IMG_1363
20kg was het doel, we vingen 3 stuks in de 20kg klasse en 2 in de +30kg klasse.
Vind ik in ieder geval een mooie start van het nieuwe seizoen.
Marc

15 reacties op “32kg–30kg–28kg–24kg–20kg Start van het nieuwe seizoen!

    1. Jawel Ray. Denk wel dat je nu begrijpt waarom ik pas half maart begin. Je kan het niet bestellen, maar wel proberen om het slechtste weer te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *