Sørøya Live, 28kg en twee x 22kg. Mooie afsluiter voor de groep rond Paul Potters.

Gisteren was het de laatste dag voor Paul en zijn vrienden en gezien Ivan de enigste in de groep was welke de voorbije week nog geen 30 plusser gevangen had werd alles gezet om ook hem in de 30 plussers club te krijgen.
De eerste school met vis welke we tegen kwamen zag er niet verkeerd uit. Direct kwamen er mooie vissen van rond de 15 kg aan boord.
Foto 11-04-14 om 19.02Foto 11-04-14 om 19.04
Mooi formaat maar we wilden groter dus gingen we op zoek naar een school op diep water. Over deze kan ik kort zijn. Ook al was het er 120m diep waren het allemaal visjes van rond tussen de 6 en de 10kg. Hier hielden we het reeds na 10 minuutjes voor gezien.
Onderweg had ik een schooltje gezien op 75m waar een paar mooie stippen tussen zaten, dus daar maar ff proberen. Terug bij dit schooltje ben ik er eerst een keertje overheen gegaan om te proberen de grootste signalen opnieuw te lokaliseren. Eens dit gebeurt, werd de boot er recht boven gelegd en ja hoor. Weerom was het Mark welke er eentje van 28kg tussenuit plukte. Foto 11-04-14 om 18.49
Zoals gezegd was het schooltje niet groot, maar wel zeer actief met veel vissen van tussen de 15 en de twintig kg. Na een minuutje of 10 waren we over de school heen en werd er opnieuw nauwkeurig geselecteerd waar ik de boot boven de school legde en opnieuw hadden we geluk. Nu was het Joery en Ivan welke er gelijktijdig eentje van 22kg tussenuit plukte.
Foto 11-04-14 om 18.51Foto 11-04-14 om 19.03
Door de jarenlange ervaring kan ik ondertussen tamelijk goed zien waar de biggetjes zich bevinden in de school, maar ook al liggen we er recht boven is er een grote dosis geluk nodig om ze er tussenuit te plukken. Af en toe lukt het, af en toe niet. Dat noemen we vissen.
Met de groep van Paul & Co sluiten wij het skry seizoen 2014 af.

Er zijn nog twee weken beschikbaar voor het Skry seizoen 2015. Wij vertrekken morgen voor 16 dagen op verlof. Vervolgens gaat de boot uit het water voor groot onderhoud en wil ik er een paar dingetjes aan veranderen. Dit alles maakt dat ik zelf pas op 24 mei terug begin te vissen.

Marc

5 reacties op “Sørøya Live, 28kg en twee x 22kg. Mooie afsluiter voor de groep rond Paul Potters.

  1. ik neem me gopro ook mee volgend jaar Marc en heb een speciale zuignap voor op je boot kan je filmen en vissen te gelijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *