Familie Van Velzen: Sørøya 2014

 

P1090551

Nog nooit werd er een heilbot gevangen die enige naam mocht hebben. Elke visvakantie werd het H woord wel geroepen, maar nog nooit ( op een kleintje van Henk na) hebben we er eentje in de boot gehad.
Dit wilde we veranderen dus boekten we een vakantie met advies van Eddy Marers van Havfiske.nl bij Marc Van Roie van Sørøya Fishing.
Marc, een Belg, woont en werkt op het eiland Sørøya, het uiterste puntje van Noorwegen. Daar worden de heilbotten gevangen. We krijgen geen schriftelijke garantie, maar toch.
We kiezen ervoor om de reis met de auto te maken. Volgens Eddy Mares is dit een hele mooie ervaring ( maar wel 3000km, zeker vanuit Tiel).
De voorbereiding is eigenlijk al een feest. We hebben nog wat spullen nodig en die gaan we kopen bij Eddy in zijn winkel te Nijverdal. We maken er een mooi dagje uit van. Eddy neemt de tijd voor ons en we kopen er de mooiste en beste materialen. Op 17 juni 2014 vertrekken we vanuit Nederland naar het verre Sørøya. De reis verloopt zeer voorspoedig. Mooie omgeving, mooie vergezichten, we zien elanden, rendieren, een vos en daarmee vliegt de tijd voorbij.
Vanaf 20 juni begint de echte visvakantie. Het weer zit ons niet mee. Het waait behoorlijk, het regent en eigenlijk nog belangrijker, het stroomt niet veel. Als het niet stroomt dan jagen de vissen minder en is ook de kans op vangsten minder.
We gaan dit jaar heel gericht op heilbot vissen, dus overige vangsten zullen mee-( tegen?) vallen. Uiteindelijk resultaat aan het einde van de week is dat we allemaal onze heilbot van over de twintig kilo hebben gevangen. We vangen er zes waarvan de zwaarste 34kg!
P1090493P1090518P1090529P1090536
We vangen mooie kabeljauwen waarvan de grootste 113cm en kg. Ook vangen we wat speciale vissen zoals een lange schar en een zeedonderpad.P1090509P1090522

We kunnen terug kijken op een heel mooie visvakantie. Marc is een goed gastheer en het is goed vertoeven in zijn “Skipperhuset”. Van alle gidsen welke we tot nu toe gehad hebben is Marc de absolute top! Hij weet je feilloos naar de beste plekken te brengen met zijn boot de Stella Polaris.
boot_fishingDe boot en de materialen zijn tip-top in orde, en ook al krijg je geen schriftelijke garantie, wij kunnen ons niet voorstellen dat je hier zonder heilbot weggaat!.
Onze visspullen hebben zich kranig geweerd. De adviezen die Eddy Mares van Havfiske.nl ons gegeven heeft hebben zeker bijgedragen aan het realiseren van onze droom: Heilbot vangen!
Eddy en Marc bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *