Reisverslag Jurgen & Jochen

 

Vrijdag 4 april
Na een tweetal jaartjes plannen en een dagje vliegen (5 vluchten) komen we eindelijk aan in Hasvik. Lichte sneeuw en striemende wind zijn ons deel. Marc wacht ons en 4 medereizigers, eveneens Belgen, op. De anderen vertrekken naar Breivikbotn, wij rijden mee met Mona, eigenares van het Hasvik hotel. Bij een kopje koffie en Een stukje taart krijgen we verdere info over de komende week en de boot. We installeren ons in de “Hytte” en hopen op een visdag morgen.
DSCN0003

Zaterdag 5 april
Striemende sneeuwbuien , afgewisseld met zonnige perioden en zware golfslag beletten het vissen. We krijgen uitleg bij de boot en maken alle materiaal klaar om er morgen op uit te gaan.
DSCN0007DSCN0021

Zondag 6 april
Het weer is enigszins beter en we besluiten het er op te wagen, weliswaar in de baai voor de haven.Na enkele drifts knalt er iets op mijn kunstaas dat op slechts een meterje diep stilhangt in het water! Heilbotje van een kilo of 8. De kop is er af. We vangen nog een drietal zeewolven en nog een heilbot. Als we stilaan denken aan afronden krijgt Jochen een enorme dreun op zijn hengel. Een drietal runs later komt hij aan boord, heilbot! 123cm en 20kg. Verkleumd maar tevreden varen we binnen. Een warme douche en stevige borrel brengen ons terug op temperatuur.
DSCN0029DSCN0035
DSCN0029

Maandag 7 april
De wind is wat afgezwakt en we gaan buitengaats, de zee op. Een uurtje varen brengt ons bij de 100m grens waar we kabeljauw zouden mogen verwachten. We hebben echter problemen met de fishfinder waardoor het moeilijk is de vis te lokaliseren. We vangen een tiental kabeljauwen tot zo’n 10kg. Na een uurtje varen we terug en bellen naar Ahmad, de eigenaar van de bootjes in Hasvik. Hij laat een technieker komen die het euvel verhelpt.
DSCN0045

Dinsdag 8 april
Bij een zonnetje en enkele wolken varen we richting kabeljauw! Met goede moed en een goede dieptemeter varen we een 20 tal km richting beroepvissers. Tussen de netten en schepen driften we over de dikke scholen vis. Met de goede raad van Marc in het achterhoofd dat de grootste vissen bovenaan vertoeven wordt de ene na de andere kabeljauw geland, de een al wat groter dan de andere. Na een paar uurtjes gevist te hebben mag het resultaat er wezen: 21,22,23 en Jochen 30kg! Met verzuurde armen vatten we de terugweg aan.

DSCN0048DSCN0040

Woendag 9 april
De wind is aangetrokken maar na de middag zou het moeten beteren. Rond 15u besluiten we toch te proberen maar na een uurtje varen en een half uurtje vissen keren we terug wegens te slechte omstandigheden. We trollen nog even voor de haven en weten toch nog een heilbot te verschalken. Morgen geven ze de beste dag van de week en tevens onze laatste visdag.

Donderdag 10 april
We zijn er vroeg bij, weinig wind en veel zon. We stormen naar de visgronden! Aangekomen zien we direct dikke scholen onder de boot. We starten de drift en 2 uur later hebben we reeds een 40 tal vissen gevangen, waarvan een 6 tal 20 plussers. De zwaarste was voor mij, 28kg. Rond 14u besluiten we op te krassen na één lange drift van wel 3km met constant vis onder de boot! Bij aankomst in de haven worden boot en materiaal opgekuist en opgeruimd. Onze stokken, molens en kunstaas hebben we gehuurd bij Marc. Werkelijk topmateriaal, zeker niet de moeite om alles zelf mee te zeulen (met het vliegtuig).
Vrijdag 11 april
De week is werkelijk voorbijgevlogen en om 5.30 worden we afgehaald door Ahmad en naar de luchthaven gevoerd. Het einde van een avontuurlijke week die zeker voldeed aan onze verwachtingen met als uitschieters de 20kg heilbot en de 30kg kabeljauw van Jochen en mijn 28kg.

DSCN0048
Een prachtvis maar ook een reden om terug te komen voor die 30+!
Met dank aan Marc en Ahmad voor de goede ondersteuning sluiten we deze mooie visweek af….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *