Sørøya Live. Eerste heilbot voor Dimitrie 128cm / 27kg

De groep rond Dimitrie was reeds 4x in Norge met als doel ” heilbot”.
Waar hun in het verleden probeerde ga ik niet vertellen, maar wel dat ze daar zeer slecht geïnformeerd zijn wat betreft het gericht vissen op heilbot. Heilbot vissen doe je echt niet met een bananenpilker in combinatie met een onderlijn waaraan 3 gummi maks, een bezemsteel van een hengel en een elektrische reel. Zaterdag en zondag bleven ze volharden met deze combinatie, maar toen ik zelf gisteren heilbot nr 6 ving terwijl de score bij hun nog op 0 stond werd er van tactiek veranderd. De bezemstelen werden aan de kant gezet en ipv deze werden er 3 Penn Rampage Boat hengels gehuurd in combinatie met een Penn Spinfisher 7500V molen. De pikkers moesten plaats ruimen voor shads en vanochtend werd er ( eindelijk ) geluisterd naar wat ik vertelde en werd er nauwlettend gekeken hoe ik dit alles hanteerde.
Ik wil hier niet beweren dat ik de beste ben, of het allemaal kan. Maar het is wel een feit dat na 4 jaar in Norge Dimitrie vandaag zijn eerste heilbot ving welke 128cm lang was wat hem meteen lid maakte van de Sørøya fishing + 20kg club.
Foto 21-07-14 om 17.38Foto 21-07-14 om 17.38 (1)
Dimitri in actie                                                                Jaja, hij gaat nog een keertje naar onder.Foto 21-07-14 om 17.39128cm, mijn instructies leverde wat op. Dat maakt me blij, daar doe ik het voor.

En dat hij goed geluisterd heeft bewijst wel het tweede heilbotje van 99cm welk hij een half uurtje later ving.
Foto 21-07-14 om 17.36Ben benieuwd wat de dag van morgen brengt. Heb er nu dat ze van tactiek veranderd zijn meer vertrouwen in dat ze allen alsnog hun heilbot(ten) gaan vangen.

Marc

2 reacties op “Sørøya Live. Eerste heilbot voor Dimitrie 128cm / 27kg

 1. Proficiat met deze mooie en sterke sportvissen.
  Je moet ze inderdaad sportief bevissen met soepele hengels en reels / molens met een precisie slipsysteem.
  O.a. Penn heeft daar geweldige combinaties voor!

  Skitt fiske en op naar de volgende krachtoefeningen!

  Sportvissersgroet,
  Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *