Sørøya Live. Heilbot 143 cm 40kg:

Toen we vanochtend wilde vertrekken ontmoete we een maatje welke op kingkrab was weze vissen. Deze had er meer dan genoeg en deelde er een stuk of zes met ons. Dwz dat we vanavond willen of niet weerom moeten smullen.
Foto 04-08-14 om 18.36Foto 04-08-14 om 18.37
Het avond eten is binnen. Nu nog heilbot vangen.

We probeerde eerst een stek waar ik al lang niet meer geweest was. Hier was de heilbot helaas niet thuis. Dus maar een andere stek proberen.
Hier was het direct bingo. Eric liet zijn shad zakken, draaide een metertje op en boemmmm. Er knalde meteen een dikke heilbot op welke voor een zeer spectaculaire dril zorgde. Onder de boot, naar voren toe, naar achter en weer onder de boot. Denk dat hij eric alle hoeken vd boot toonde. Af en toe was het zeer spannend en vreesde we voor het ergste maar na een minuutje of 20 gaf de heilbot zich gewonnen en konden we een mooie vis van zowat 143 cm landen.
Foto 04-08-14 om 18.37 (1)Foto 04-08-14 om 18.39  Deze gaat mooi terug naar onder.

Een half uurtje later was het weerom Eric welke een geweldige aanbeet kreeg. Eerst kreeg hij de vis niet van de bodem en toen deze besefte dat er wat fout was ging hij er als een speer vandoor. Deze was niet te stoppen en helaas kreeg Eric lijnbreuk. Wij vermoeden dat de voorslag te kort was en de vis welke beslist zeer groot was waarschijnlijk de dynema beschadigde.
Gaan we proberen om het morgen nog een keertje over te doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *