Sørøya Live. Heilbot 175 cm / 75 kg.

We waren nog maar 5 minuutjes aan het vissen en er knalde een heilbot op mijn shad. Goed begin, maar helaas loste deze na een minuutje. Nog geen 10 minuutjes later was Eric aan de beurt. Deze wist hem wel te verzilveren. Een heilbotje van 126cm / 25kg kwam aan boord, werd gefotografeerd en snel terug gezet.
Foto 06-08-14 om 18.45

Goed begin van de nieuwe visdag. Jawel, maar daar bleef het bij. De volgende 5 uur was het stil,heel stil. Gelukkig heeft Eric het geduld om door te zetten, en dat word meestal beloond. Heilbotten springen nu eenmaal niet in de boot. Hier moet je geduld voor hebben en het gebeurt meer dan eens dat we een dag tegenkomen zonder een aanbeet. Maar dat word snel vergeten zodra er eentje op klapt. Ook vandaag was het zo.

Plotseling kreeg Eric een geweldige dreun op zijn hengel en vervolgens een lange run. De vis voelde zeer massief aan. Alles wees er op dat het een bovenste beste was.
Foto 06-08-14 om 18.46Jawel, het was een bovenste beste. na een mooie en moeizame dril met diverse spectaculaire runs kwam er een heilbot boven van zo maar ff 175cm wat volgens de tabel 75kg betekent.

Spectaculaire dril van een nieuw pr.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *