Familie Vercammen voor de 15e maal op Sørøya

epost.telenor.no (4)

 

Hallo Vissers, hier weerom een kort verslagje van de familie Vercammen.
Woensdag 29/07 vertrokken we alweer voor de 15e keer naar het sportvissers walhalla ” Sørøya ” in het hoge noorden van Noorwegen.
Na een warm ontvangst door Marc en Vera gingen we ons installeren in het Havfiskesenter. De boot te water laten en de extra huurboot inspecteren zo dat we de volgende dag vroeg konden starten.

epost.telenor.no
Gezien ik beter kan vissen dan typen ga ik niet dag per dag beschrijven. Om een lang verhaal kort te maken komt het er op neer dat we alle dagen veel, zeer veel grote & kleine kabeljauwen, schelvissen en koolvissen vingen. Deze bezorgden ons zeer leuke sport op licht materiaal. Ook vingen we vlak bij de haven diverse meter zeewolven, prachtig.
Als kers op de taart vingen we ook nog 15 heilbotten waarvan drie boven de meter, zijnde 125, 110 en 106cm.

epost.telenor.no (7)
Ook over het weer kan ik kort zijn. Zeven dagen hoog zomer, drie dagen minder maar nog goed te vissen en een dag slecht.

epost.telenor.no (5)epost.telenor.no (2)
Dag 6 werden we door Marc uitgenodigd op een krabben festijn. Dwz krabbe poten á vollente, zoveel je maar op kan. Dit samen met Eric Vansumere en Marco Nieuwenhuizen op Marc zijn terras met uitzicht over de visrijkste fjord van Noorwegen. Hoef ik nog te vertellen dat gezelligheid troef was?
IMG_046711794632_1611082889151723_3202346461544713723_o

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ons zit het er weerom op en we moeten opnieuw een jaartje wachten, amaai dat is lang!! Volgend jaar de twee eerste weken zijn we er weer.

epost.telenor.no (6)
Met dank aan Marc Van Roie de beste visgids van het hoge noorden, gastvrouw Vera en onze vriend Darius.

Familie Vercammen

Eén reactie op “Familie Vercammen voor de 15e maal op Sørøya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *