Sørøya Live, heilbot 183 cm / 83kg, nieuw pr voor Eric.

 

 

 

 

Vandaag een andere stek geprobeerd en ook hier was het meteen raak. Eric kon na 10 minuutjes reeds met het eerste heilbotje van 116cm / 16kg op de foto.

P1110102
Het begon goed maar toen werd het taai. De daarop volgende uren viel het volledig stil, geen beet, helemaal niets meer.
Ik begon al te vrezen dat ik de verkeerde stek gekozen had en het misschien beter geweest was om op dezelfde plek van gisteren te vissen toen Eric een enorme dreun op zijn hengel kreeg. De hengel stond meteen krom tot in het handvat, een run van circa 30m en….. los.
Dat was ff slikken. Eric haalde niet direct binnen maar viste nog ff door en 10 sec later opnieuw Boemmmmm, opnieuw een mooie aanbeet gevolgd door een geweldige run. Alles wees er op dat ook dit een zeer mooie vis was. Waarschijnlijk zelfs dezelfde van daar net. Wat nu volgde heb ik nog maar zelden gezien. Deze heilbot was ontzettend sterk en de eerste run nam circa 100m lijn. Eric kon moeizaam een paar metertjes binnen halen en de heilbot trok ze met gemak terug van de molen. Dit terwijl de slip redelijk dicht stond. Hij dook, en dook zonder ophouden. Pas na 45 minuten gaf hij zich gewonnen en kwam mak als een lammetje aan de oppervlakte.Snel de lasso rond de staart, Eric het water in voor de foto, ff meten en hij mocht terug vertrekken. Hele 183cm wat volgens de tabel 83kg betekent. Eric verbeterde zijn pr met 8kg want vorig jaar mocht hij het water in met eentje van 75kg.

P1110111
P1110115
Morgen opnieuw een andere stek proberen.
Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *