Sørøya Live, Stella Polaris. Heilbot 169cm/69kg.

Ook vandaag werd ons geduld beloond en begon de dag voor Eric met een heilbot van 135cm, wat volgens de tabel goed is voor 35kg. Mooi begin.
P1110178
Vervolgens kreeg ik een geweldige dreun op mijn hengel. De snelheid waarmee hij er ondanks de tamelijk dicht afgestelde slip vandoor ging vertelde ons dat het beslist geen kleintje was. Helaas loste hij na een minuutje of twee zonder dat we hem zagen.
P1110184
Eric had meer geluk en lande ondertussen een heilbotje van circa 100cm.
Toen werd het rustig, de volgende twee uur kregen we geen beet meer. Tot plotseling de hengel van Eric bijna uit zijn handen gerukt werd. Dit was een mooie. Meters lijn vlogen van de molen en de vis liet Eric zowat alle kanten van de boot zien. Tot op het zwemplatform stond hij te drillen. Er volgt later nog een filmpje van deze dril. De heilbot dook diverse maal helemaal terug naar de boden en toen ik hem eindelijk de lasso rond de staart kon leggen verzette hij zich zo hard dat de 250lb splitring gewoon open getrokken werd. Wat een krachtpatser was dat.P1110186

P1110190
169cm / 69kg bruut geweld maakt komaf met een 250lb splitsing.
P1110193
En om de dag af te sluiten nog een mini botje.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *