Vistrip Sørøya augustus 2015

Geladen met een vracht aan verwachtingen trokken we naar Sørøya voor onze visvakantie.

Beladen met een nog veel grotere vracht aan prachtige ervaringen keerden we terug naar België.
P1110252Hoewel we volop in het seizoen voor het vissen op heilbot verbleven in het hoge noorden, wilden we ons niet enkel op deze visserij toespitsen.
P1110230We hadden één doel voor ogen, namelijk zo veel mogelijk verschillende vissen vangen en genieten van de prachtige natuur die Noorwegen te bieden heeft.
P1110281We konden maar liefst 11 verschillende vissoorten aan de haak slaan.

Een korte opsomming: koolvis, schelvis, gul/kabeljauw, blauwkeeltje, zeedonderpad, roodbaars, lom, leng, heilbot, platvis en zeewolf.
P1110225P1110296

 

 

 

 

 
P1110289

Met iedere vis die aan boord kwam waren we uitermate blij en vol bewondering voor die prachtige dieren. Elke soort heeft wel iets bijzonder, je hebt respect voor elke vis die je vangt.
P1110325De kers op de taart was uiteraard de fantastische vangst van een heilbot van maar liefst 145cm met een gewicht van 42kg. Wat een gevecht was dat om die ‘staldeur’ aan boord te krijgen. Tot drie maal toe trok hij meters draad van de molen alsof het niets was en dit met een strak afgeregelde slip op de molen. Dit was een drill van jewelste.
DSC_0674Dit alles was natuurlijk enkel mogelijk dankzij de geweldige stekkennis, het tot in de puntjes verzorgde materiaal en de nodige uitleg van Marc.

Hiervoor nog eens een welgemeende dank u aan Marc die dit prachtige verhaal heeft mogelijk gemaakt.
P1110319De weergoden waren ons zeer goed gezind gedurende ons verblijf op Sørøya, praktisch alle dagen zon. Soms was het weer zelfs zo goed dat zelfs de zee er super rustig bijlag. Voor het vissen normaal niet echt ideaal, want als er weinig of geen stroming is volgen er uiteraard ook minder aanbeten.
P1110294Maar een regel is geen regel zonder uitzondering natuurlijk en zo konden we toch heel veel vissen voor heel even aan boord brengen van de Stella Polaris.

We waren ook zelden alleen op het water, tijdens onze dagelijkse vistrips werden we vaak vergezeld van zeehonden, dolfijnen, walvissen en arenden.

unnamed Elk dier op zich heeft wel eens een prachtige vertoning gegeven, dicht bij de boot.
100805-16_Wat is het toch fantastisch om zo veel wilde dieren in hun eigen habitat te kunnen bewonderen.

Dit alles leverde ons een stapel aan prachtige foto’s op.

Kortom het was een fantastische vakantie met geweldige ervaringen.

Dit is een aanrader voor iedere sportvisser en voor mensen die houden van de prachtige natuur.
P1110270Nogmaals onze grote dank aan Marc voor de hartelijke ontvangst en het delen van al zijn kennis om dit prachtige verhaal mogelijk te maken.

Frank en Grietje,
Christophe, Liesbeth en Lowietje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *