Familie Rossen & CO op Sørøya

Eindelijk was het dan zover! Na een jaar wachten waren wij, Gerard (mijn vader), Hans, John, Peter en ik, aan de beurt om naar Soroya te gaan. Gerard, Hans en ik zijn met de auto vertrokken op woensdag 13 april. Peter en John zijn vrijdag 15 april met het vliegtuig gegaan.

Na een prachtige reis van 3000 km kwamen we op vrijdagochtend aan op Soroya. Daar stond Marc Roie ons bij de pont op te wachten. Na een lekker ontbijt zijn we snel wat visspullen bij elkaar gaan pakken. Marc gaf ons de keus: of 5 minuten varen en op zeewolf gaan vissen of 1 uur varen en wat korter vissen, maar dan wel meteen op kabeljauw! Die keuze was niet moeilijk, dat laatste was immers waar we voor gekomen waren!
IMG_1586Rond 12.30 uur gingen we het ruige sop op om op kabeljauw te vissen. Dat was een super ervaring! We vingen meteen kabeljauw, groter dan we ooit in Nederland of Denemarken gevangen hadden. We namen wat vis mee naar huis om, samen met Peter en John die inmiddels ook waren aangekomen, kibbeling te bakken. Nog nooit z’n lekkere kibbeling gegeten!

De dag daarna gingen we met z’n allen de zee op om kabeljauw te vangen. We vingen ontzettend veel vis en ik ving mijn eerste kabeljauw van 20kg. Marc Roie gaf ons veel tips.
IMG_1493Ook dag drie was weer super. John verbrak zijn persoonlijk record en ving een vis van 21 kg, wat we natuurlijk wel de hele avond hebben moeten aanhoren. John was de Viskoning van die dag! Maar gelukkig hadden we nog een aantal dagen om dat record te verbreken!
IMG_1469Hans ving op dag 4 een vis van 22 kg. Peter ving een half uur later een vis van 24 kg. Ik zelf ving er nog een van 20 kg. Dus al met al hadden, na drie dagen vissen, al vier man een vis boven de 20 kg gevangen.

IMG_1479
IMG_1498

De dag daarna was het mijn dag. Ik ving er één van 25 kg, waar ik al helemaal gelukkig mee was. Maar 10 minuten later ving ik er ook nog één van 30 kg en 140cm lang! Mijn vakantie kon natuurlijk niet meer stuk! Marc had aangegeven dat we het beste van boven naar beneden konden vissen,  omdat je dan minder kans had om een kleine vis zou vangen, en dat werkte dus super!

Waar ik nog wel mee zat, was dat mijn vader nog geen vis boven de 20 kg had gevangen. Gelukkig maakte hij dat de dag daarna helemaal goed. Eerst ving hij een vis van 25kg,
IMG_1526waarna hij even over z’n arm streek en zei dat dat best wel zwaar was. Nog geen 5 minuten later kreeg hij een super aanbeet en liep zijn spoel wel 20 meter door de slip af. Na een lang gevecht kwam een grote, afgepaaide kabeljauw van 34 kg en maar liefs 150 cm lang aan boord!
IMG_1532Er werden snel foto’s gemaakt van mijn vader met dit indrukwekkende beest! Daarna hebben we deze vis natuurlijk weer teruggezet in zee. Marc gaf aan dat als de vis nog niet afgepaaid zou zijn het waarschijnlijk een nieuw Nederlands record zou zijn geweest! Later bleek dat dit de grooste vangst van de week was en iedereen vond het geweldig!

In de middag begon het wat harder te waaien en zijn we op zeewolf gaan vissen. Ook dat was leuk om een keer mee te maken. We hebben mooie zeewolf en lom gevangen. ’s Avonds hebben we met z’n allen een paar biertjes gedronken op de mooie vangsten van deze dag.
IMG_1574
IMG_1579

Woensdag was het super mooi weer. Helaas was er die dag wat minder stroming, waardoor het wat moeizamer ging om de vis te vangen. Met wat meer moeite is het iedereen uiteindelijk toch gelukt om mooie vissen te vangen en was ook dit weer een zeer geslaagde dag!

De laatste dag konden we helaas niet uitvaren vanwege de harde wind, maar na zo’n mooie week mochten we natuurlijk niet mopperen. We hebben wat uitgeslapen en een stuk over het eiland gereden, wat ook prachtig was! In de middag zijn we de vis gaan inpakken en tegen de avond zijn Hans, John en ik weer richting Nederland vertrokken. Vrijdagochtend zijn Peter en Gerard teruggevlogen.

Al met al hebben we een geweldige vakantie gehad en iedereen heeft er ontzettend van genoten!!

WAAR?? OP SOROYA NATUURLIJK!!

Marc, heel erg bedankt voor deze onvergetelijke week op Soroya! Dankzij al jouw goede tips hebben we allemaal goed gevangen! Het was echt een fantastische ervaring!

Groeten van ‘De biggenvangers’ uit Wijchen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *