Familie Vercammen op Sørøya

Heilbotvissen Sørøya  2016

Zie hier het verslag van de familie Vercammen,alweer voor de16 de keer op Soroya.
100_0907Om te beginnen hadden we besloten om het dit jaar anders aan te pakken. We hebben namelijk besloten om de heen rit te verlengen en voor het eerst 3 overnachtingen in te plannen. Onderweg in viskampen,zo dit gedaan te hebben viel dat ons heel goed mee. Ten eerste de gastvrijheid,de netheid en de service. Zo kwamen we uitgerust in Øksfjord aan waar we maar 1 uurtje moesten wachten op de ferry naar Sørøya.

Na een rustige oversteek kwamen we nogmaals aan op Soroya,alwaar alles goed geregeld was door vriend en visgids Marc Van Roie en zijn vrouwtje Vera. Na ons geinstalleerd te hebben en de boot te water gelaten hadden konden wij aan vissen denken,en dit jaar zou het voornamelijk Heilbotvissen worden.
100_0882Zo gezegd zo gedaan,we vingen namelijk alle dagen uit de 2 visboten verschillende Heilbotten met gewichten tussen 8 en 60 kg.

De kampioene dit seizoen was mijn schoonzus die uit mijn boot viste en na een dril van 40 minuten een Botje van ongeveer 60 kg en 1m 54 groot naast de boot parkeerde. Deze was zo zwaar dat ik hem niet over de rand van de boot kreeg. Ik moet hierbij vermelden dat met die lange dril de boot 3,5 km weggedrift was van ons startpunt, we konden het zigzaggen zien op de plotter en de dril staat mooi op film.Klik hier voor het filmpje.
P1010759

Ook deze staat op film.
Zowel bij ons in de boot als bij mijn broer met zijn zoon werden op een dag na alle dagen wel enkele Botten gevangen,op een gegeven moment kreeg Brent een aanbeet en er volgde een dril van ongeveer 20 minuten die abrupt onderbroken werd toen de haak loste waarvan we zeker zijn dat het ook om een hele grote moest geweest zijn.In totaal vingen we 25 Heilbotten van diverse grote en gewicht.
100_0887Uiteraard ook dikke kabeljauwen,schelvis,zeewolven,koolvis,lommen. Wanneer we na een lange visdag gedoucht en gegeten hadden gingen mijn broer en Brent naar de steiger en waar men in Belgie 50 tot 100 euro per dag moet geven om op een charterboot mee te gaan makrelen vingen zij deze vissen tot 2kg  in de haven vanaf de kant met een lichte spinhengel.

Ook kregen we elke avond bezoek van Marc VanRoie om te horen dat alles goed verlopen was. Plus de nodige tips voor een goede vangst en werden we de 6de dag uitgenodigd om aan een krabbenpotenfestijn mee te doen,lekker en ambiance verzekerd. Alsook de uitrijking van de 50 kg badge aan Sandra en de nodige Heildronken (schollekes he). Nadat de laatste visdag verstreken was en de boot getrailerd was hebben we direct opnieuw een trip naar het mooie Sørøya geboekt voor het volgende jaar of wat had je gedacht?
100_0908In totalitijd hebben we 1 uur en 40 minuten film opgenomen waarvan we een heel jaar nagenieten. Zo, dit geschreven zijnde geniet van de bijbehorende stukjes film en foto´s.

De groeten van: Sandra,Brent,Wilfried,Ronny
Met dank aan:Marc Van Roie, Vera, Darius

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *