Sørøya Live: Wim vangt heilbotten van 22 — 17 en 12kg.

Zoals we hoopte was er vandaag een beetje wind wat maakte dat we vandaag met succes over sommige van de heilbot stekken konden driften. Op stek 1 hielden we het meteen voor gezien. Hier was de drift te zwak en dan kan je het wel schudden. Op naar stek 2 welke  slechts 5 minuutjes verder gelegen is. Hier kreeg Wim reeds bij de eerste worp een dreun op de hengel. Groot was hij niet, maar wel zeer sterk. Tot 3x toe dook hij terug naar onder voor hij het eindelijk voor gezien hield. Deze was met zijn 103cm wat volgens de tabel 12kg betekent. Deze was echt tot het uiterste gegaan.
Foto 15-07-14 om 19.12Foto 15-07-14 om 19.15 (1)
10 Minuutjes was het de beurt aan mijn naamgenoot ” Marc” welke er eentje van 100cm ving. Slechts 3 cm minder en ook veel minder sterk. Deze dook slechts 1x terug en gaf zich toen gewonnen. Nog diezelfde drift miste Paul er eentje welke volgens mij ook een meter visje was.
Tijdens de kentering  werd er verkast naar een iets verder gelegen stek waar meestal goed en mooie kabeljauwen gevangen worden en we ook kans op heilbot hebben. Ook nu was het niet anders. Kabeljauw zoveel we maar wilden, met mooie exemplaren tot 17kg.
Foto 15-07-14 om 19.14Foto 15-07-14 om 19.15
Pa Potters met kabeljauw 17kg                               Potters junior in volle actie.
Foto 15-07-14 om 19.11 (1)Jaja, daar moet ik ff bij gaan zitten.

Eens over de kentering terug naar stek 2, de baai links van Olivier zijn hoofd. Zo zie je dat zowel de kabeljauw als de heilbot stekken niet ver uit mekaar liggen.
Foto 15-07-14 om 19.16Ook nu opende Wim na 10 minuutjes vissen met een heilbot van 113cm / 17kg  en deed dit

Foto 15-07-14 om 19.11later  nog ff over met eentje van 122cm / 22kg. Beginnersgeluk, of?? Wie zal het zeggen.

Feit is dat het nog steeds een taaie visserij is en alles uit de kast gehaald word om er eentje te vangen. In tegenstelling tot vorige week toen de Craisy Daisy de best vangende shad was  waren ze vandaag enkel met de Lunker City Saltshakers te vangen. Taaie visserij of niet, ik slaagde er wel opnieuw in om mijn gasten een +20kg heilbot te laten vangen. Tot op heden hebben alle groepen, zonder uitzondering,  welke samen met mij op heilbot viste vissen in de +20kg klasse gevangen. Ben ik trots op en doe ik mijn uiterste best voor om dat zo te houden.

Marc

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *