Visvakantie Sørøya 018

SOROYA 2018

Donderdag 26 juli was het zover! Als viertal die in deze visserij nog totaal onbekend waren hebben we ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden. We hebben met onze vragen dan ook regelmatig contact gezocht met Marc van Soroyafishing.com voor de vakantie. Allemaal verschillende soorten shads en loodkoppen verder waren we gereed voor Soroya, dachten we!

Na een tegenvaller op het vliegveld in Amsterdam vlogen we met maar 3 man richting Soroya. Gelukkig hebben we nog vliegtickets voor de verloren welp weten te  bemachtigen voor de eerste volgende vlucht naar Soroya. Na 3 vluchten en een overnachting in het Hasvik hotel werden we door de taxi bij Havfiskesenter afgezet. Gevuld met adrenaline werden de koffers in het huisje gegooid en werd de haven van Darius bestormd. Echter moesten er nog kleine formele zaken geregeld worden en werden we geadviseerd over de beste visstekken in de buurt. Marc had de vispakken en de hengels bij het huisje klaargezet zodat wij snel konden gaan vissen, helemaal top Marc! 

De visboot was helemaal top! We hadden de aluminium 23ft cabine boot gehuurd. Deze boot heeft veel ruimte en een cabine om even in te relaxen of tegen het slechte weer te kunnen schuilen. De eerste visdag moesten we met ze drieën inwijden. Geen idee wat ons te wachten stond begonnen we de trip en zetten we koers richting de stek. De eerste shad ging naar beneden en werd gegrepen, het duurde niet lang voordat we met zijn drie aan het drillen waren. Grote dikke kabbeljouwen kwamen achter  elkaar naar boven. De 20 kilo vis konden we de eerste dag al afschrijven! We hebben allerlei soorten vis naar boven weten te halen alleen de heilbot nog niet! Met een tevreden gevoel hebben we voor het huisje op de veranda met een borrel gewacht op de verloren welp! En daar was hij dan!De avond werd laat gemaakt doordat het besef van tijd kwijt was, zou ik maar zeggen. Volgende dag wat later op stap om ook nog even langs de supermarkt te kunnen. Deze gaat pas open om 10:00 dus hier moet rekening mee gehouden worden. Nadat de rantsoenen waren ingeslagen en de boot was af getankt gingen we weer op pad, met ze vieren! De vangsten waren weer geweldig, de ene vis na de ander kwam naar boven. Variërend van middelgroot tot mooie grote exemplaren. Deze dag liet de heilbot zich ook zien… en hoe! Wat een dril geven die vissen zeg! Weer een geslaagde dag achter de rug!

Dag drie zijn we met Darius op pad geweest. Darius diende die dag als gids voor een paar gasten en had ons gevraagd om mee te gaan omdat dit toch een stuk varen was. En daar had hij niet over gelogen.. Eenmaal op de stek voegde een derde boot bij ons. Dit waren Nederlanders die via Marc vanuit een andere plek waren gestart. Het kunstaas raakte niet eens de bodem en we hadden alle vier al meteen vis. Mooie grote koolvissen, kabbeljouwen en zeewolfen kwamen geregeld naar boven.

De eerste heilbot op alle drie de boten liet niet snel op zich wachten. De vloermatten alla staldeuren zijn deze dag echter niet gevangen maar een mooi aantal heilbotten hebben zich nog laten zien. Darius was niet heel tevreden over de trip maar na wij waren weer een enorme ervaring rijken en shads lichter haha.

Iedere avond kwam Marc even langs om even te kijken hoe je dag was en de nodige tips te geven over deze visserij. Dit konden we echt waarderen super Marc! Alle vissen haken is al een opgave maar wanneer die echte grote er aan zit mag je echt geen fout maken. Dit hebben we op dag vier gemerkt. Man wat een dril was dat zeg! We hebben niks kunnen betekenen de eerste 5 minuten. De slip bleef maar gaan. Klik hier om de  uiteindelijk uitslag van deze strijd te zien. 

De laatste  visdagen maakten geen onderscheidt aan de voorgaande visdagen. Prachtig weer wat iedere dag makkelijk boven de 20 graden kwam. We hebben echt een prachtvakantie gehad! Het werd nooit donker waarom je dus ook niet aan tijd gebonden was om te vissen. Echter werd het door Marc wel vertelt wat de beste tijden zijn om de vissen aan de haak te slaan. We zagen geregeld scholen koolvis jagen tot aan de oppervlakte gevolgd door dolfijnen, zeehonden en een grind. Wat een ervaring!

We hebben ondertussen flinke armen gekregen door alle vissen naar boven te drillen, zijn bruin geworden door het mooie weer en zijn weer een grote viservaring rijker! Het was super geregeld door Marc en Darius, we komen zeker nog een keer terug om die staldeur te vangen! 

Met dank aan Darius en Marc van Soroyafishing.com.

Glen Grimbergen en vrienden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *